Pomarančne kroglice
Print Friendly, PDF & Email

Pomarančne kroglice so dišeče kroglice polnega okusa, ki s svojo obliko okrasijo in popestrijo pladenj s pecivom. Pripravljene so v kratkem času, brez peke in ne zahtevajo nobenega slaščičarskega znanja. Posute s kristalnim sladkorjem ali čokoladnimi drobtinicami, so še posebej so priljubljene pri otrocih. Posip lahko izberemo po želji, npr. mlete lešnike, orehe, kokos ali pa kaj drugega.

Pomarančne kroglice

Pomarančne kroglice – pripomočki:

  • kuhinjski sekljalnik
  • tehtnica
  • posoda za mešanje
  • kozica
  • dva krožnika
  • dve manjši posodici
  • velika jušna žlica

Pomarančne kroglice – sestavine:

Za maso:

  • 250 g albert piškotov (ali podobnih)
  • 50 g čokolade v prahu
  • 50 g kandiranih pomaranč
  • 10 dag margarine (ali masla)
  • 2 žlici pomarančne (ali marelične) marmelade
  • 50 g jedilne čokolade
  • 50 g mlečne čokolade

Za posip:

  • 50 g kakava v prahu
  • 50 g kristalnega sladkorja

Pomarančne kroglice – postopek:

V sekljalniku zdrobimo piškote in kandirane pomaranče. Če nimamo sekljalnika, piškote zdrobimo z valjarjem, pomaranče pa drobno nasekljamo.

 Pomarančne kroglice

V kozici stopimo margarino (ali maslo)  in čokolado, dodamo marmelado in v posodi zmešamo še vse ostale sestavine skupaj …

Pomarančne kroglice

Pomarančne kroglice

…  v gladko maso.

Pomarančne kroglice

Iz mase oblikujemo kroglice poljubne velikosti in jih polovico povaljamo v kristalnem sladkorju in polovico v kakavu v prahu. Po želji pa lahko uporabimo tudi druge posipe.

Pomarančne kroglice

Tako pripravljene kroglice postavimo za nekaj časa na hladno in že so pripravljene za sladkanje.

Pomarančne kroglice

Mmmm … pomaranča s kakavovim okusom. Odlično!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor