Polnjene jagode z vanilijevo kremo
Meni najboljše so sveže jagode. Zato se v času, ko je sezona jagod trudim, da se poje čim več svežih plodov – tudi v obliki sladic.
Tokrat bomo naredili polnjene sveže jagode z vanilijevo kremo. Takšno sladico lahko postrežemo takoj, v hladilniku, v zaprti posodi, pa počaka tudi do dva dni.
Pripomočki za polnjene jagode z vanilijevo kremo:
- dresirna vrečka
Sestavine za polnjene jagode z vanilijevo kremo:
Za približno 20 polnjenih jagod:
- 20 jagod srednje do večje velikosti
- 150 g mascarpone
- 50 g sladkorja v prahu
- 1/2 žličke vanilin paste (ali 2 zavitka vanilin sladkorja)
Postopek za polnjene jagode z vanilijevo kremo:
Pripravimo si sestavine za polnjene jagode z vanilijevo kremo.
Natehtamo mascarpone, sladkor v prahu ter vanilin pasto. Vanilin pasto lahko tudi zamenjamo z vanilin sladkorjem, vendar v tem primeru okus vanilije ne bo tako izrazit.
Vse tri sestavine z žlico ali kuhalnico dobro premešamo med seboj.
Jagode na hitro operemo pod tekočo vodo (nikoli jih ne namakamo v vodi) in jih nato očistimo pecljev.
Sedaj vsako jagodo prerežemo 2x iz zgornje, koničaste strani navzdol. Prerežemo jo približno do 2/3 njene višine, da se jagoda spodaj pri peclju še drži skupaj.
Vanilijevo kremo predevamo v dresirno vrečko in kremo nabrizgamo v sredino vsake prerezane jagode. Nastavek na dresirni vrečki izberemo poljuben, oziroma izbiramo po tem, kakšne velikosti jagod imamo.
Na koncu lahko čisto po željah okrasimo sladico. Jaz sem imela še par borovnic in se res lepo podajo kot dekoracija.
Polnjene jagode z vanilijevo kremo lahko postrežemo takoj. Počakajo pa tudi do 2 dni v hladilniku, vendar jih moramo zložiti v posodo, ki ima dobro tesen pokrov.
Dober tek 🙂