Odlične cheesecake rezine s čokoladnim prelivom
Print Friendly, PDF & Email

Odlične cheesecake rezine s čokoladnim prelivom imajo osnovo iz zmletih piškotov in masla, sledi odlična krema iz svežega sirčka, jajc in bele čokolade, vse skupaj pa je prelito z mehko čokoladno glazuro, ki se pri rezanju ne lomi.

odlicne-cheesecake-rezine-s-cokoladnim-prelivomOdlične cheesecake rezine s čokoladnim prelivom – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • sekljalnik
  • ribežen
  • nož
  • deska za rezanje
  • 2 × manjša kozica
  • 2 × skleda (ne plastična), ki paše na kozico
  • žlica
  • lopatka za torte
  • plastična posoda
  • ročni mikser z metlicama za stepanje
  • pekač dimenzij 20 × 27 cm
  • pečica (navadna)

Odlične cheesecake rezine s čokoladnim prelivom – sestavine:

(za pekač dimenzij 20 × 27 cm)

Piškotna osnova:

  • 200 g piškotov
  • 70 g masla

Krema/nadev:

  • 340 g svežega sirčka (npr. Philadelphia)
  • 100 g sladkorja
  • 3 jajca (velikost M: 53-63 g)
  • 200 g bele čokolade
  • ščep mlete vanilje

Preliv:

  • 200 g temne čokolade
  • 160 g sladke smetane

Odlične cheesecake rezine s čokoladnim prelivom – priprava:

V sekljalnik nalomimo piškote in jih zmeljemo. Uporabimo lahko maslene piškote oz. kakršnekoli pač imamo pri roki. V kozici segrejemo maslo in ga prilijemo zmletim piškotom. Na hitro premešamo. Piškotno maso presujemo v pekač in jo enakomerno razporedimo po pekaču. Z dlanjo piškotno maso stisnemo ob dno pekača. Pekač s piškotno maso damo v hladilnik.

odlicne-cheesecake-rezine-s-cokoladnim-prelivomPripravimo in odtehtamo sestavine za kremo. Belo čokolado nalomimo na manjše kose in jo stopimo nad paro. V kozico damo malo vode in jo segrejemo. Na kozico damo primerno veliko skledo (ne plastično). Skleda se ne sme dotikati vode v kozici. V skledo damo čokolado in počakamo, da se stopi. Čokolado mešamo, ker se bo tako čokolada hitreje stopila.

odlicne-cheesecake-rezine-s-cokoladnim-prelivomPečico (navadno) segrejemo na 175 °C.

V plastični posodi kremasto umešamo svež sirček in sladkor. Miksamo na visoki hitrosti.

odlicne-cheesecake-rezine-s-cokoladnim-prelivomEno po eno dodajamo jajca in vsako posebej z miksanjem na visoki hitrosti vmešamo v kremo. Krema pride precej tekoča. Brez skrbi, tako je prav. V maso vlijemo še stopljeno belo čokolado, dodamo ščep mlete vanilje in premešamo.

odlicne-cheesecake-rezine-s-cokoladnim-prelivomIz hladilnika vzamemo piškotno dno in ga prelijemo s pripravljeno kremo. Pekač damo v predhodno ogreto pečico na 175 °C in pečemo 40 minut na srednji rešetki. Pekač vzamemo iz pečice in počakamo, da se pecivo popolnoma ohladi. Med ohlajanjem se bo cheesecake nadev posedel. Brez skrbi. Vse je v redu.

odlicne-cheesecake-rezine-s-cokoladnim-prelivomČokolado naribamo ali z nožem narežemo na drobne kose. V kozici skoraj do vretja segrejemo sladko smetano in z njo prelijemo čokolado. Mešamo, da se čokolada stopi.

odlicne-cheesecake-rezine-s-cokoladnim-prelivomS tako pripravljenim čokoladnim prelivom prelijemo ohlajeno pecivo. Če je potrebno, si pomagamo z lopatko za torte.

odlicne-cheesecake-rezine-s-cokoladnim-prelivomPecivo lahko narežemo na rezine takoj ali pa ga postavimo v hladilnik za 1 – 2 uri, da se čokoladni preliv strdi.

odlicne-cheesecake-rezine-s-cokoladnim-prelivomUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor