Ocvrta jabolka s cimetom
Iz skoraj nič lahko pripravimo prav okusno in dišečo sladico. Jabolka v roki s cimetom, sta enostavno najboljši par in ravno zato lahko pričarata nadvse aromatično in dišečo sladico, ki pogreje. Pa še otročje lahko je.
Ocvrta jabolka s cimetom – pripomočki:
- 2 posodi za mešanje
- ponev
- mikser
- kuhalnica
- vilica
- nož
- deska za rezanje
Ocvrta jabolka s cimetom – sestavine:
- 1 skodelica ostre moke
- 1 skodelica mleka
- 1 jajce
- 2,5 žlici sladkorja
- vanilin sladkor
- 1 kavna žlička cimeta v prahu
- ščep soli
- 4 jabolka
- sok pol limone
- olje za cvrtje
Ocvrta jabolka s cimetom – postopek:
Jabolka olupimo.
S pomočjo noža izdolbemo sredico s koščicami. Jabolka pokapljamo z limoninim sokom in se lotimo priprave testa.
Najprej zmešamo jajce, sladkor, vanilin sladkor, cimet in sol. Nato postopoma dodamo mleko in moko. Iz beljaka stepemo sneg in ga primešamo čist na koncu.
Jabolčne kolute potopimo v pripravljeno zmes.
V ponvi na srednji vročini segrejemo olje in jabolka ocvremo do zlate barve in sicer najprej z ene in nato še z druge strani.
Ocvrta jabolka odlagamo na papirnato servieto, da popivna odvečno maščobo. Pred serviranjem jabolka potresemo s sladkorjem v prahu, kateremu smo primešali mleti cimet.
Prijetno sladkanje!