Ocvrta jabolka s cimetom
Print Friendly, PDF & Email

Iz skoraj nič lahko pripravimo prav okusno in dišečo sladico. Jabolka v roki s cimetom, sta enostavno najboljši par in ravno zato lahko pričarata nadvse aromatično in dišečo sladico, ki pogreje. Pa še otročje lahko je.
ocvrta-jabolka-s-cimetom-6

 

Ocvrta jabolka s cimetom – pripomočki:

  • 2 posodi za mešanje
  • ponev
  • mikser
  • kuhalnica
  • vilica
  • nož
  • deska za rezanje

Ocvrta jabolka s cimetom – sestavine:

  • 1 skodelica ostre moke
  • 1 skodelica mleka
  • 1 jajce
  • 2,5 žlici sladkorja
  • vanilin sladkor
  • 1 kavna žlička cimeta v prahu
  • ščep soli
  • 4 jabolka
  • sok pol limone
  • olje za cvrtje

Ocvrta jabolka s cimetom – postopek:

Jabolka olupimo.

ocvrta-jabolka-s-cimetom-1

S pomočjo noža izdolbemo sredico s koščicami. Jabolka pokapljamo z limoninim sokom in se lotimo priprave testa.

ocvrta-jabolka-s-cimetom-2

Najprej zmešamo jajce, sladkor, vanilin sladkor, cimet in sol. Nato postopoma dodamo mleko in moko. Iz beljaka stepemo sneg in ga primešamo čist na koncu.

ocvrta-jabolka-s-cimetom-3

Jabolčne kolute potopimo v pripravljeno zmes.

ocvrta-jabolka-s-cimetom-4

V ponvi na srednji vročini segrejemo olje in jabolka ocvremo do zlate barve in sicer najprej z ene in nato še z druge strani.

ocvrta-jabolka-s-cimetom-5

Ocvrta jabolka odlagamo na papirnato servieto, da popivna odvečno maščobo. Pred serviranjem jabolka potresemo s sladkorjem v prahu, kateremu smo primešali mleti cimet.

ocvrta-jabolka-s-cimetom-7

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 37 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor