Kremni desert z bananami in kakavom
Kremni desert z bananami in kakavom je zelo okusna, kremna in predvsem zdrava sladica, brez veliko kalorij. Je odlična izbira tudi za tiste, ki bi pred poletjem radi izgubili kakšen odvečni kilogram a se težko uprejo sladicam.
Kremni desert z bananami in kakavom bomo pripravili v nekaj minutah, tudi če smo v kuhinji povsem neizkušeni. Za pripravo sladice potrebujemo samo dve sestavini, je brez dodanega sladkorja in je pripravljena iz povsem naravnih sestavin, primerna tudi za vegane. Kremni desert z bananami in kakavom, po tem receptu bo zadostoval za 3 sladice v 150 ml kozarčku. Sledite temu receptu in si pripravite odličen zdrav posladek po kosilu.
Pripomočki za kremni desert z bananami
- električni sekljalnik
Sestavine za kremni desert z bananami
- 5 srednje velikih banan (približno 800 g)
- 5 zvrhanih jušnih žlic kakava v prahu (približno 55 g)
Priprava kremnega deserta z bananami in kakavom
Vzamemo pet banan, jih olupimo in narežemo na približno 1 cm debele kolute.
Tako narezane kolute položimo na večji krožnik, ki ga postavimo v zamrzovalnik za 2-3 ure.
Ko čas poteče, vzamemo električni sekljalnik in vanj stresemo zamrznjene banane. Bananam dodamo 5 žlic kakava v prahu.
Vklopimo sekljalnik in sestavine dobro združimo. Dobili bomo lepo gladko in zelo kremasto teksturo, ki nekoliko spominja na sladoled.
S pomočjo žlice napolnimo kozarčke in postrežemo. Po želji lahko potrosimo po pripravljeni sladici, mlete lešnike, mandlje ali orehe, zgolj zaradi dekoracije. Kremni desert s banano in kakavom je pripravljen.
Dober tek. 🙂