Jogurtova torta z melono
Print Friendly, PDF & Email

Jogurtova torta z melono je lahka in osvežilna sladica. Zelo nam bo prijala v vročih poletnih dneh. Priprava je preprosta, prav tako pa tudi sestavine.

Pripomočki za jogurtovo torto z melono:

  • okrogel tortni pekač premera 24 cm
  • majhen lonček
  • blender
  • peki papir
  • električni mešalnik
  • skleda za mešanje
  • lopatka za mešanje

Sestavine za jogurtovo torto z melono premera 24 cm:

Za piškotno dno:

  • 240 g piškotov
  • 80 g masla

Za kremo:

  • 500 g grškega jogurta
  • 400 g skute
  • 2 želatini fix

Za melonino plast:

  • 650 g melone
  • 1 mleta želatina (v prahu)
Opomba
Po želji lahko v kremo in v melonino plast dodate žlico do dve sladkorja v prahu.

Postopek priprave jogurtove torte z melono:

Dno tortnega pekača obložimo s peki papirjem.

Piškote zmeljemo z blenderjem. V lončku stopimo maslo. Piškote in stopljeno maslo z lopatko dobro premešamo. Dno pekača obložimo z dobljeno zmesjo, ki jo čim bolj poravnamo. Pekač postavimo v hladilnik za približno eno uro.

V skledo za mešanje damo skuto in grški jogurt. Z električnim mešalnikom ju na hitro premešamo, da dobimo enotno zmes. Dodamo obe želatini fix in ponovno dobro premešamo, da se želatina lepo porazdeli. Kremo prelijemo čez ohlajeno piškotno dno. Pekač postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, da se krema strdi.

Ko se je krema strdila pripravimo melonino plast.

Melono očistimo in narežemo na koščke. V blenderju (ali s paličnim mešalnikom) jo zmiksamo v gladko zmes. Če želite bolj intenzivno barvo lahko sedaj dodate jedilno barvo in blendate še nekaj sekund.

Prelijemo jo v skledo za mešanje. Skledo prekrijemo s krpo ali folijo, nato pa z njo večkrat udarimo ob trdo površino (pult, miza,…). S tem se znebimo mehurčkov, ki so nastali med miksanjem. Pazite, da ne polijete meloninega pireja.

Sedaj pripravimo želatino po navodilih na embalaži (jo namočimo, pustimo, da nabrekne in počasi segrejemo, da se raztopi). Želatini nato dodamo nekaj žlic meloninega pireja in z lopatko dobro premešamo. To nato vlijemo v preostali melonin pire in vse skupaj z mešanjem z lopatko povežemo v enotno zmes.

Dobljeno zmes prelijemo čez ohlajeno in strjeno jogurtovo kremo. Pekač postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, ali še bolje kar čez noč.

Tako je naša jogurtova torta z melono pripravljena.

Prijetno osvežitev vam želimo. 🙂

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor