Jagodne praline
Print Friendly, PDF & Email

Jagodne praline so narejene iz le 4 sestavin, priprava je preprosta in hitra. Nobenega kompliciranja za vrhunsko sladkanje. Jagodne praline so veganske (uporabimo čokolado, ki ne vsebuje mleka) in LCHF (uporabimo čokolado, ki ne vsebuje sladkorja).

jagodne-praline

Jagodne praline – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • jedilna žlica
  • blender
  • plastična skleda
  • krožnik
  • peki papir
  • kozica
  • skleda (keramična ali kovinska, ne plastična), ki se prilega na kozico
  • kuhalnica
  • hladilnik/zamrzovalna skrinja

Jagodne praline – sestavine:

(za 10-12 pralin)

  • 200 g jagod (lahko sveže, lahko zamrznjene; zamrznjene pred pripravo jagodnih pralin odmrznemo)
  • 10 g suho zamrznjenih jagod (dr. Oetker ima to; če ne dobite, uporabite par kapljic jagodne arome)
  • 60 g kokosove moke (fino mleta)
  • 200 g temne čokolade
  • drobne perlice za posip (po želji)

Jagodne praline – priprava:

Če nameravamo uporabiti zamrznjene jagode, jih pred obdelavo najprej odmrznemo. Svežim jagodam odstranimo zeleni del in jih splaknemo z vodo. Jagode damo v blender, skupaj s suho zamrznjenimi jagodami (so izredno aromatične) oz. jagodno aromo. Zmešamo v gladko maso. Po želji lahko maso tudi rahlo sladkamo. Jaz je ne, ker je že sama čokolada, s katero oblijem jagodne praline, običajno dovolj sladka.

jagodne-pralineJagodni pire prelijemo v skledo in dodamo fino mleto kokosovo moko. Premešamo z žlico, da dobimo čvrsto maso, iz katere z lahkoto oblikujemo kroglice. Kroglice polagamo na krožnik ali manjšo desko za rezanje, ki smo ga/jo predhodno obložili s peki papirjem. Jagodne kroglice damo v zamrzovalno skrinjo za 1 uro.

jagodne-pralineV kozico nalijemo malo vode. Na kozico postavimo keramično ali kovinsko skledo, v katero smo nalomili čokolado. Čokolado stopimo nad  paro. Občasno jo lahko premešamo, ker se bo tako hitreje stopila.

jagodne-pralineJagodne kroglice vzamemo iz zamrzovalne skrinje in jih povaljamo v stopljeni čokoladi. Polagamo jih nazaj na peki papir in takoj posujemo s sladkornimi perlicami (še preden se čokolada strdi, sicer se ne bodo oprijele pralin).

jagodne-pralineJagodne praline postavimo v hladilnik za toliko časa, da se čokolada strdi.

jagodne-praline

Poskusite tudi:

Čokoladne praline z okusom limete

Čokoladne praline z marcipanom

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor