Čokoladne praline z okusom limete
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladne praline z okusom limete so hitro pripravljen posladek, za katerega potrebujemo le 3 sestavine. Okusi vseh citrusov se lepo podajo k čokoladi. Jaz sem tokrat izbrala limeto.

cokoladne-praline-z-okusom-limeteČokoladne praline z okusom limete – pripomočki:

  • aparat za topljenje čokolade (ali 2 kozici+voda)
  • žlička
  • jedilna žlica
  • modeli za praline

Čokoladne praline z okusom limete – sestavine:

za približno 20 pralin (odvisno od velikosti modelčkov)

  • 150 g temne čokolade z najmanj 80% vsebnostjo kakava
  • 5-10 kapljic kvalitetnega eteričnega olja limete (Uporabite izključno eterično olje, za katerega ste prepričani, da se ga lahko uporablja tudi interno!)
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja

Če vam okus limete ne ustreza, lahko namesto nje vzamete eterično olje kakšnega drugega citrusa npr. pomaranče.

Čokoladne praline z okusom limete – priprava:

Čokolado nalomimo na manjše kose in jo v avtomatu za topljenje čokolade ali nad vodno paro stopimo. Dodamo eno jedilno žlico kokosovega olja, da bodo praline mehkejše. V stopljeno čokolado nakapamo eterično olje limete.

Pozor
Uporabimo izključno tisto eterično olje, za katerega smo prepričani, da ga lahko tudi uživamo! Vsa eterična olja niso dovolj visoke kvalitete za interno uporabo!

Začnemo s petimi kapljicami limetinega eteričnega olja, premešamo, poskusimo in, če želimo, postopoma dodamo še nekaj kapljic, da dosežemo želeni okus.

cokoladne-praline-z-okusom-limeteČokolado previdno vlijemo v pripravljene modelčke in damo v hladilnik, da se praline strdijo. Jaz jih običajno pustim kar čez noč.

cokoladne-praline-z-okusom-limeteStrjene praline vzamemo iz modelčkov in postrežemo. Čokoladne praline hranimo v hladilniku.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor