Čokoladne praline
Čokoladne praline lahko preprosto pripravimo sami doma. Potrebujemo le 3 sestavine, modelček za praline in mirno roko pri vlivanju čokolade v modelčke. Presenetite svoje bližnje s slastnimi domačimi pralinami, ki ste jih pripravili sami.
Čokoladne praline – pripomočki:
- kozica
- skleda
- kuhalnica
- jedilna žlica
- čajna žlička
- silikonski model za praline
Čokoladne praline – sestavine:
(za 14 čokoladnih pralin)
- 150 g čokolade
- 1/2 čajne žličke mlete vanilije
- 50 g marcipana
Čokoladne praline – priprava:
Čokolado stopimo nad paro, da dobimo lepo gladko maso. Dodamo ji vanilijo in premešano. Stopljeno čokolado z žlico previdno vlivamo v modelčke do približno 1/3.
Modelček damo za pol ure v hladilnik, da se čokolada strdi. Medtem marcipan razdelimo na 14 (toliko je pralin na mojem modelčku) enako velikih delov. Vsak del z rokami oblikujemo v kroglico in jo nekoliko sploščimo. Modelček s strjeno čokolado vzamemo iz hladilnika in v vsak modelček na sredino, da se ne dotika sten modelčka, previdno položimo marcipan.
Do vrha modelčka vlijemo preostalo stopljeno čokolado. Previdno potresemo modelček, da odstranimo morebitne zračne mehurčke v čokoladi.
Model s pralinami spet damo v hladilnik, tokrat za vsaj 1 uro, da se čokolada strdi. Model za praline vzamemo iz hladilnika in iz njega previdno odstranimo posamezne praline. Praline hranimo v hladilniku.