Jabolčna čežana na enostaven način
Jabolčna čežana na enostaven način je izvrstna lahka malica ali nadomestek sladice. Hitra in enostavna za pripravo in lahka za prebavo. Prileže se vedno, kadar bi se radi posladkali brez slabe vesti. Med njeno pripravo pa stanovanje čudovito zadiši po jabolkih. Jabolčna čežana na enostaven način, morate jo preizkusiti.
Jabolčna čežana na enostaven način – pripomočki
- kozica
- nož
- pripomoček za maščenje jabolk (krompirja)
Jabolčna čežana na enostaven način – sestavine
Za 5 porcij
- 1200 g olupljenih in očiščenih jabolk
- 60 g sladkorja
- 150 ml vode
Jabolčna čežana na enostaven način – postopek
Jabolka olupimo in očistimo, ter narežemo na krhlje. Damo jih v kozico.
Jabolka potresemo s sladkorjem in zalijemo z vodo.
Vse skupaj premešamo in zavremo. Ko jabolka zavrejo znižamo ogenj, pokrijemo s pokrovko in na rahlem ognju kuhamo 20 minut. Vmes večkrat premešamo.
Ko so jabolka kuhana jih pretlačimo do poljubne teksture.
Serviramo še toplo, okrasimo s keksi.
Veliko sladkih užitkov vam želim!