Domači hitri šarkelj
Print Friendly, PDF & Email

Domači šarkelj je zelo rahlo pecivo na hitro, ki ima okus po nostalgiji, saj smo ga jedli velikokrat že v otroških letih. Tudi sama ga pogosto pečem mojim domačim. Najboljši je svež, zato ga kar hitro zmanjka. Ker nam priprava vzame malo časa, je pripraven za primere, ko potrebujemo nekaj mehko sladkega okusa na hitro.

Domači hitri šarkelj

 Pripomočki za domači hitri šarkelj:

  • model za šarklej
  • posoda za mešanje
  • mešalnik
  • merilna posoda
  • tehtnica
  • žlica
  • pečica

Sestavine za domači hitri šarkelj:

  • Domači hitri šarkelj 44 jajca
  • 25 dag sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 dl mleka
  • 1 dl olja
  • 25 dag moke
  • 1 pecilni prašek
  • 2 veliki žlici kakava
  • maščoba za model

Postopek za pripravo domačega hitrega šarklja:

V posodo za mešanje damo jajca, katerim dodamo sladkor in vanilijev sladkor.

Domači hitri šarkelj

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor z mešalnikom penasto zmešamo ter dodamo olje in mleko.

Domači hitri šarkelj

V maso po žlicah dodajamo moko v katero smo vmešali pecilni prašek.

Domači šarkelj

Polovico mase vlijemo v prej namaščen in pomokan model za peko, v preostalo maso pa vmešamo kakav.

Domači hitri šarkelj

V model dolijemo preostalo maso z vmešanim kakavom.

Domači hitri šarkelj

Model položimo v segreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 35 minut.

Domači hitri šarkelj

Ko se zgornja plast šarklja obarva in popoka, model vzamemo iz pečice in ga nekaj časa pustimo na sobni temperaturi, da se malo ohladi ter biskvit odstopi od sten modela.

Domači hitri šarkelj

Čez nekaj časa šarkelj zvrnemo na podstavek, ga posipamo z mletim sladkorjem in razrežemo ter postrežemo.

prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 93 Povprečno: 4.3]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor