Čokoladni tiramisu
Tiramisu je pri nas ena izmed najbolj priljubljenih italijanskih sladic. Poskusite tudi čokoladno različico. Hitra in enostavna priprava.
Pripomočki za čokoladni tiramisu
- ročni mešalnik,
- sklede,
- lonček,
- lopatka (strgalka),
- male skodelice 13 x,
- tehtnica
Sestavine za čokoladni tiramisu
- 500 g mascarpone
- 6 jajc
- 100 g mletega sladkorja
- 600 ml zredčene kave z vodo in malo sladkorja (intenzivnost okusa kave in sladkorja po okusu)
- piškoti za tiramisu (bebe), 26 kosov (zlomljeni na polovičke)
- 130 g čokolada za kuhanje z 0,3 vode
- kanček ruma za okus
- kosmiči mlečne čokolade za posip oz. dekoracijo
Postopek za čokoladni tiramisu
Najprej ločimo rumenjake od beljakov. V posodi stepemo sneg. Nato v lončku stopimo na nizkem ognju čokolado z vodo ter pustimo, da se ohladi. Skuhamo kavo, sladkamo, dodamo rum in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato v skledi z ročnim mešalnikom kremno zamešamo rumenjake s sladkorjem, med mešanjem nato dodamo še mascarpone, ohlajeno stopljeno čokolado in na koncu še sneg iz beljakov.
Začnemo z zlaganjem: najprej v kavi namočimo dve polovički piškota in ju postavimo v skodelico, dodamo kremo in še enkrat vse skupaj ponovimo – dve plasti.
Na koncu potrosimo oz. okrasimo s kosmiči mlečne čokolade in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure ali pa lahko pustimo v hladilniku kar čez noč.