Čokoladni tiramisu
Print Friendly, PDF & Email

Tiramisu je pri nas ena izmed najbolj priljubljenih italijanskih sladic. Poskusite tudi čokoladno različico. Hitra in enostavna priprava.

Čokoladni tiramisu

Pripomočki za čokoladni tiramisu

  • ročni mešalnik,
  • sklede,
  • lonček,
  • lopatka (strgalka),
  • male skodelice 13 x,
  • tehtnica

Sestavine za čokoladni tiramisuČokoladni tiramisu

  • 500 g mascarpone
  • 6 jajc
  • 100 g mletega sladkorja
  • 600 ml zredčene kave z vodo in malo sladkorja (intenzivnost okusa kave in sladkorja po okusu)
  • piškoti za tiramisu (bebe), 26 kosov (zlomljeni na polovičke)
  • 130 g čokolada za kuhanje z 0,3 vode
  • kanček ruma za okus
  • kosmiči mlečne čokolade za posip oz. dekoracijo

 Postopek za čokoladni tiramisu

Najprej ločimo rumenjake od beljakov. V posodi stepemo sneg. Nato v lončku stopimo na nizkem ognju čokolado z vodo ter pustimo, da se ohladi. Skuhamo kavo, sladkamo, dodamo rum in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato v skledi z ročnim mešalnikom kremno zamešamo rumenjake s sladkorjem, med mešanjem nato dodamo še mascarpone, ohlajeno stopljeno čokolado in na koncu še sneg iz beljakov.

DSCF3751

Čokoladni tiramisu
Začnemo z zlaganjem: najprej v kavi namočimo dve polovički piškota in ju postavimo v skodelico, dodamo kremo in še enkrat vse skupaj ponovimo – dve plasti. Čokoladni tiramisu

Na koncu potrosimo oz. okrasimo s kosmiči mlečne čokolade in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure ali pa lahko pustimo v hladilniku kar čez noč.

DSCF3757

Nasvet
Piškote lahko namočimo tudi samo v mleku ali kakavu – primerno za otroke vseh starosti. V mascarponejevo kremo lahko zamesimo tudi belo čokolado, kokosovo moko … kar vam je najljubše. Namesto čokoladnih kosmičev lahko uporabimo tudi druge vrste dekoracije (sladkorne kristalčke, karamelne kroglice, okrasne perlice, …). Tiramisu lahko pripravimo tudi v eni večji stekleni posodi namesto v manjših skodelicah.
Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 3]

Dodaj odgovor