Čokoladne rezine brez glutena in laktoze
Čokoladne rezine so všeč veliki večini ljubiteljev sladic, saj imajo izredno bogat okus po tej čudoviti rjavi poslastici. Te čokoladne rezine so primerne tudi za osebe, ki ne uživajo glutena in laktoze. Priprava je hitra in preprosta, primerna tudi za začetnike.
Pripomočki za čokoladne rezine brez glutena in laktoze:
- manjši lonec
- metlica za stepanje
- pekač velikosti 23 x 23 cm
- peki papir
Sestavine za čokoladne rezine brez glutena in laktoze (23 x 23 cm):
- 100 g kokosovega olja
- 40 g grenkega kakava
- 100 g temne čokolade
- 200 g medu
- 2 jajci
- ščepec soli
- 50 g kokosove moke
Postopek priprave čokoladnih rezin brez glutena in laktoze:
Pečico segrejemo na 180°C (običajno).
V manjši lonec damo kokosovo olje, kakav in čokolado. Na srednji temperaturi počasi segrevamo, da se vse sestavine stopijo. Med tem konstantno mešamo z metlico za stepanje, da se vse lepo poveže v enotno zmes.
Ogenj ugasnemo in dodamo med. Dobro premešamo, da se med popolnoma raztopi.
Če se nam zdi zmes prevroča počakamo, da se nekoliko ohladi, nato pa ji dodamo jajci in ponovno dobro premešamo.
V lonec dodamo še ščepec soli in kokosovo moko ter ponovno dobro premešamo, da se vse lepo poveže.
Pekač malenkost namastimo in obložimo s peki papirjem. Vanj vlijemo dobljeno zmes in jo poravnamo.
Pekač potisnemo v pečico in pečemo 20 minut.
Tako so naše čokoladne rezine pripravljene. Zraven smo si privoščili še stepeno kokosovo mleko (brez tekočine) in sveže maline.
Prijetno sladkanje. 🙂