Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih
Print Friendly, PDF & Email

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih so nekaj, kar si boste zagotovo želeli poskusiti. Prijeten vonj po cimetu in vaniliji, ki se bo med peko priplazil v vse kotičke vašega doma, razvajal vaše čute in vas naravnost vabil k sebi je predvsem dobrodošel med prazniki, zaradi hitre in enostavne priprave je pa lahko tudi nežna in vabljiva budnica, dobrodošlica ali pa samo to: vonj po dobrem in domačem.

cimetovi muffini

Cimetovi muffini – potrebščine:

  • Večjo posodo
  • nekaj manjših posodic
  • kuhinjska metlica
  • ročni mikser in metlice
  • velika in mala žlica
  • 2 pekača za mini muffine
  • kuhinjska tehtnica
  • kuhalnica
  • dresirna vrečka

Cimetovi muffini – sestavine:

  • Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih120 g masla
  • 120 g sladkorja
  • 60 g vanilijevega sladkorja
  • 1/2 skodelice grškega jogurta
  • 2 žlici sladke smetane
  • 3 jajca
  • 160 g moke
  • 1 prašek za vanilin puding
  • 1 žlička pecilnega praška

Za posip:

  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica cimeta

Cimetovi muffini – priprava:

Pečico ogrejemo na 180°C.

Maslo zrežemo na koščke in ga pustimo nekaj časa na sobni temperaturi, da se nekoliko segreje.

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

Nato mu dodamo sladkor z vanilijevim sladkorjem in z mikserjem miksamo dokler ne dobimo lahke puhaste zmesi.

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

Nato dodamo grški jogurt in sladko smetano, ter jajca in dobro zmiksamo. Pripravljena zmes iz vlažnih sestavin mora biti rahla in zračna

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

Posebej zmešamo moko, puding in pecilni prašek in mešanico vsujemo v zmes vlažnih sestavin. S kuhinjsko metlico sestavine povežemo med seboj, da dobimo rahlo in gladko testo.

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

Posebej zmešamo sladkor in cimet za posip.

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

Pripravimo dresirno vrečko, in sicer tako, da jo “nataknemo” v dovolj veliko posodo (jaz sem uporabila večjo menzuro), da je vrečka povsem odprta in bomo lahko vanjo naložili testo.

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

V pripravljeno dresirno vrečko naložimo testo do 2/3, ne več, ker drugače vrečke ne bomo mogli držati in brizgati, ne da bi testo izgubljali na napačnem koncu.

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

Napolnjeni dresirni vrečki odrežemo špico. Narediti moramo majhno odprtino, da bomo lahko dobro nadzirali količino iztisnjenega testa. Brizgamo namerč majhne muffine v treh plasteh!

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

V pripravljene modelčke za mini muffine nabrizgamo tanko spodnjo plast, ki ne sme presegati 1/4 višine modelčka.

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

Spodnjo plast potresemo s posipom (uporabimo približno polovico čajne žličke posipa na plast), nato nabrizgamo drugo plast testa in jo potresemo s posipom. Mufiine zaključimo s plastjo testa, ki pa ne sme segati višje od 3/4 modelčka.

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih
Priprava muffinov po korakih: potresena spodnja plast (desno spodaj), nabrizgana srednja plast (desno zgoraj), potresena srednja plast (levo spodaj), končani muffini z zgornjo plastjo testa.

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

Tako pripravljene muffine spečemo v ogreti pečici. Peka traja 15 – 20 minut, oz. dokler vrh muffinov zlato porumeni in kuhinja prijetno zadiši.

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustihPečene muffine vzamemo iz pečice, nekoliko ohladimo in odstranimo iz modelčkov ter postrežemo. Odlično se podajo k domači Beli kavi.

Cimetovi muffini, ki se kar topijo v ustih

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor