Doma pripravljena bela kava
Print Friendly, PDF & Email

Kave ne pijem, včasih pa si rada pripravim belo kavo. Doma pripravljena bela kava je čisto drugačna od tiste v lokalu – mogoče zato, ker me spominja na otroštvo, saj sem jo pogosto pila pri stari mami. Najraje jo kombiniram z žganci.

doma pripravljena bela kava (4)

Pripomočki za pripravo bele kave:

  • posoda za kuhanje kave
  • žlica
  • posoda

Sestavine za pripravo bele kave:

Za 1 osebo

  • približno 3 dl vode
  • 3 žlice Proje – mešanice kavnih nadomestkov
  • 1 žlica cikorije
  • 2 dl mleka

Postopek za pripravo bele kave:

V posodo za kuhanje kave nalijemo vodo in jo postavimo na štedilnik. Ko zavre, jo odstavimo in vanjo nasujemo Projo in cikorijo ter premešamo.

doma pripravljena bela kava (1)

Posodo postavimo nazaj na vroč štedilnik in počakamo, da kava zavre – se dvigne. Pazimo, da se ne razlije čez rob.

doma pripravljena bela kava (2)

V drugo posodo nalijemo mleko in ga segrejemo. Prilijemo približno 0,5 dl kuhane bele kave oz. po okusu – lahko si pripravimo močnejšo ali bolj nežno belo kavo. Kavo nalijemo v skodelico, po želji sladkamo in uživamo.

doma pripravljena bela kava (3)

Kuhano kavo lahko shranimo v hladilniku in jo porabimo v nekaj dneh. Tako nam ne bo treba vsakič znova kuhati kave, ampak jo bomo morali samo zmešati z mlekom in segreti.

Doma pripravljena bela kava se odlično poda k ajdovim ali koruznim žgancem.

doma pripravljena bela kava

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor