Cheesecake z rjavo in belo čokolado in aromo višnje
Print Friendly, PDF & Email

Sladica cheesecake z rjavo in belo čokolado in aromo višnje je svojevrstna sladica z  veliko čokolade. Brbončice se bodo razvajale v kulinaričnem okusu čokolade in arome višenj ter v dovršenem estetskem videzu. Priprava je preprosta in brez pečenja.

1-cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-16

Cheesecake z rjavo in belo čokolado in aromo višnje – pripomočki:

  • električni mešalec
  • skodele za mešanje
  • žlica
  • pekač mere 21 x 16 cm
  • peki papir
  • mikrovalovka

Cheesecake z rjavo in belo čokolado in aromo višnje – sestavine:

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-14Pekač mere 21 x 16 cm

  • 360 g kremni sir (3 x 120 g)
  • 250 g mlečne čokolade
  • 500 g bele čokolade (2 x 250 g)
  • 300 g sladkorja v prahu (3 x 100 g)
  • 1 žlica višnjeve arome
  • kandirane višnje

Cheesecake z rjavo in belo čokolado in aromo višnje – postopek:

V skodelico nalomimo 250 g mlečne čokolade in jo v mikrovalovki stopimo. Skodelico damo v mikrovalovko najprej za 20 sekund in premešamo. Nato postopek ponavljamo po 15 sekund, dokler se čokolada popolnoma ne stopi.

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-1

Med tem, ko se nam stopljena mlečna čokolada ohlajuje, v posodi z mikserjem zmešamo 120 g kremnega sira. Nato kremnemu siru dodamo 100 g sladkorja v prahu in vse premešamo v enotno zmes.

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-2

Ko se nam je stopljena čokolada ohladila, jo dodamo kremnemu siru in spet temeljito premešamo.

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-3

Zmes presipamo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Maso čim bolj enakomerno razporedimo po celotni površini pekača. Pekač s kremo takoj damo v hladilnik, da se strdi.

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-15

Zdaj nalomimo 250 g bele čokolade in jo v mikrovalovni pečici stopimo na enak način kot smo mlečno. Pustimo, da se ohladi.

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-4

120 g kremnega sira zmešamo z mikserjem, nato dodamo 100 g sladkorja v prahu in primešamo ohlajeno stopljeno belo čokolado. Na koncu primešamo še aromo višnje in vse zmešamo, da se poveže v enotno kremo.

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-7

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-6

Kremo z belo čokolado in višnjevo aromo premažemo čez kremo iz mlečne čokolade. Kremo premažemo čimbolj enakomerno in ponovno damo pekač v hladilnik, da se krema strdi.

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-8

In sedaj zmešamo še zadnji del 120 g kremnega sira, mu dodamo 100 g sladkorja v prahu in 250 g stopljene bele čokolade, ki smo jo stopili na enak način, kot že predhodno.

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-5

Belo kremo premažemo na vrh, kot tretji sloj sladice cheesecake z rjavo in belo čokolado in aromo višnje, vendar tokrat površino kremo ne poravnamo, temveč s pomočjo žlice naredimo valovito. Pekač damo za par ur v hladilnik.

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-9

Ko se je sladica cheesecake z rjavo in belo čokolado in aromo višnje dovolj strdila, jo narežemo na poljubne kose. Ker je sladica zaradi dodane velike količine čokolade, dokaj nasitna, priporočam manjše koščke. Lahko tudi kot minjonsko pecivo v papirnatih posodicah. Priporoča se postrežba ohlajene sladice.

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-17

Prijetno sladkanje!

cheesecake-z-rjavo-in-belo-cokolado-in-aromo-visnje-12

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor