Oranžna kremna juha s koriandrom
Print Friendly, PDF & Email

Iz kombinacije sladkega krompirja in korenja nastane odlična oranžna kremna juha, ki je polna vitaminov in mineralov – vsega, kar telo potrebuje.

Sladki krompir vsebuje različne vitamine skupine B ter vitamin C in D vitamin. Priporoča se ga tudi diabetikom, ker ne dvigne prehitro sladkorja, ampak se le-ta počasi sprošča. Za korenje vsi vemo, da je poln betokarotena, ki je dober za vid in kožo. Za boljšo prebavo sem v juho dodala še koriander. Če imate možnost, je najboljši svež; sama sem tokrat uporabila suhega.

Pripravite si za kosilo nasitno oranžno juho s koriandrom.

Oranžna krema juha s koriandrom

Pripomočki za kremno juho s koriandrom

  • palični mešalnik

Sestavine za kremno juho s koriandrom

Za 4 – 5 obrokov:

  • 400 g sladkega krompirja
  • 2 večja korenja (cca. 220 g)
  • 1 žlica posušenega koriandra ali 1 vejica svežega koriandra
  • pol manjše čebule
  • ščepec soli
  • kokosovo olje za peko
  • 700 ml vode

Priprava kremne juhe s koriandrom

Oranžna juha s koriandrom se naredi zelo preprosto. Naprej olupim čebulo, sladki krompir in korenje. Čebulo sesekljam, korenje in sladki krompir pa narežem na srednje velike koščke. Na kokosovem olju prepražim čebulo, da zadiši, nato dodam še korenje in sladki krompir in prepražim.

Oranžna krema juha s koriandrom

Ko je zelenjava malo prepražena, dolijem vodo ter solim. Juha se kuha 10 – 15 minut, toliko časa da se zelenjava zmehča. Ko je vsa zelenjava kuhana, jo zmiksam s paličnim mešalnikom.

Oranžna krema juha s koriandrom

Dodam še koriander in oranžna juha iz korenja in sladkega krompirja je pripravljena.

Oranžna krema juha s koriandrom

Dober tek!

Zraven juhe lahko ponudite ržen kruh brez vzhajanja ali pa pirin kruh s semeni brez gnetenja.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor