Oranžna kremna juha s koriandrom
Iz kombinacije sladkega krompirja in korenja nastane odlična oranžna kremna juha, ki je polna vitaminov in mineralov – vsega, kar telo potrebuje.
Sladki krompir vsebuje različne vitamine skupine B ter vitamin C in D vitamin. Priporoča se ga tudi diabetikom, ker ne dvigne prehitro sladkorja, ampak se le-ta počasi sprošča. Za korenje vsi vemo, da je poln betokarotena, ki je dober za vid in kožo. Za boljšo prebavo sem v juho dodala še koriander. Če imate možnost, je najboljši svež; sama sem tokrat uporabila suhega.
Pripravite si za kosilo nasitno oranžno juho s koriandrom.
Pripomočki za kremno juho s koriandrom
- palični mešalnik
Sestavine za kremno juho s koriandrom
Za 4 – 5 obrokov:
- 400 g sladkega krompirja
- 2 večja korenja (cca. 220 g)
- 1 žlica posušenega koriandra ali 1 vejica svežega koriandra
- pol manjše čebule
- ščepec soli
- kokosovo olje za peko
- 700 ml vode
Priprava kremne juhe s koriandrom
Oranžna juha s koriandrom se naredi zelo preprosto. Naprej olupim čebulo, sladki krompir in korenje. Čebulo sesekljam, korenje in sladki krompir pa narežem na srednje velike koščke. Na kokosovem olju prepražim čebulo, da zadiši, nato dodam še korenje in sladki krompir in prepražim.
Ko je zelenjava malo prepražena, dolijem vodo ter solim. Juha se kuha 10 – 15 minut, toliko časa da se zelenjava zmehča. Ko je vsa zelenjava kuhana, jo zmiksam s paličnim mešalnikom.
Dodam še koriander in oranžna juha iz korenja in sladkega krompirja je pripravljena.
Dober tek!
Zraven juhe lahko ponudite ržen kruh brez vzhajanja ali pa pirin kruh s semeni brez gnetenja.