Lahka juha v treh korakih
Lahka juha v treh korakih se prileže v vseh letnih časih. Pozimi nas bo prijetno pogrela, poleti pa poskrbela, da naši želodčki ne bodo preveč obremenjeni, obenem nas bo nahranila z dozo vitaminov, ki jo zagotavljajo predvsem domači pridelki. Zanjo potrebujete le nekaj sestavin in ščepec časa, saj je zelo hitro pripravljena. Kljub zelenjavi jo bodo z veseljem pojedli tudi najmlajši.
Pripomočki za lahko juho v treh korakih:
- štedilnik
- večja ponev
- kuhalnica
- blender oz. mešalnik
- pokrovka
Sestavine za lahko juho v treh korakih:
- ena manjša čebula
- dva stroka česna
- dva manjša korenčka
- 4 paradižniki
- približno 0,5 litra vode
- oljčno olje
- nekaj vejic svežega (ali posušenega) peteršilja
- ščepec soli in popra
- nekaj lističev sveže bazilike
Postopek priprave:
- 1. korak: na ponvi segrejemo nekaj žlic kakovostnega oljčnega olja. Medtem očistimo korenček, česen, čebulo in vse sesekljamo. Ni se treba mučiti z drobnim sekljanjem, saj bo vse skupaj na koncu zmešano v mešalniku. Na olje damo najprej čebulo, premešamo in kratek čas pražimo. Zelo pomembno je, da čebule ne “pozabimo”, drugače bo dobila juha grenak priokus. Nato dodamo na polovice prerezane paradižnike, na manjše kose narezan korenček in na lističe narezan česen. Potresemo z nekaj kosi peteršilja, zalijemo z 0,5 litra vode in pokrijemo s pokrovom. Približno 20 minut kuhamo na srednjem ognju.
- 2. korak: po 30 minutah je vse že omehčalo, paradižnike olupimo, nato pa vse pretresemo v mešalnik. Dodamo baziliko, preostanek peteršilja, še malo posolimo in popopramo. Vse skupaj mešamo, dokler ne nastane čisto gladka juha.
- 3. korak: juho postrežemo v globokih krožnikih. Na koncu potresemo še malo peteršilja ali bazilike. Poleg lahko jemo jušne kroglice, ki pa niso nujne, saj je juha tako okusna, da ne rabi ničesar drugega. Lahka juha v treh korakih je narejena v preprostih treh korakih. Je odlična izbira za vse, ki ste na dieti, tudi za tiste, ki nimate dovolj časa, ali si preprosto želite pojesti nekaj lahkega, toda zdravega, toplega in po eni strani tudi osvežujočega. S svojimi vonjavami vas bo popeljala daleč v Sredozemlje, saj vam bo kuhinja zadišala po oljkah, baziliki in paradižniku. Dober tek!