Lahka juha v treh korakih
Print Friendly, PDF & Email

Lahka juha v treh korakih se prileže v vseh letnih časih. Pozimi nas bo prijetno pogrela, poleti pa poskrbela, da naši želodčki ne bodo preveč obremenjeni, obenem nas bo nahranila z dozo vitaminov, ki jo zagotavljajo predvsem domači pridelki. Zanjo potrebujete le nekaj sestavin in ščepec časa, saj je zelo hitro pripravljena. Kljub zelenjavi jo bodo z veseljem pojedli tudi najmlajši.

Lahka juha v treh korakih

Pripomočki za lahko juho v treh korakih:

  • štedilnik
  • večja ponev
  • kuhalnica
  • blender oz. mešalnik
  • pokrovka

Sestavine za lahko juho v treh korakih:

  • ena manjša čebula
  • dva stroka česna
  • dva manjša korenčka
  • 4 paradižniki
  • približno 0,5 litra vode
  • oljčno olje
  • nekaj vejic svežega (ali posušenega) peteršilja
  • ščepec soli in popra
  • nekaj lističev sveže bazilike

Postopek priprave:

  • 1. korak: na ponvi segrejemo nekaj žlic kakovostnega oljčnega olja. Medtem očistimo korenček, česen, čebulo in vse sesekljamo. Ni se treba mučiti z drobnim sekljanjem, saj bo vse skupaj na koncu zmešano v mešalniku. Na olje damo najprej čebulo, premešamo in kratek čas pražimo. Zelo pomembno je, da čebule ne “pozabimo”, drugače bo dobila juha grenak priokus. Nato dodamo na polovice prerezane paradižnike, na manjše kose narezan korenček in na lističe narezan česen. Potresemo z nekaj kosi peteršilja, zalijemo z 0,5 litra vode in pokrijemo s pokrovom. Približno 20 minut kuhamo na srednjem ognju.

Lahka juha v treh korakih

  • 2. korak: po 30 minutah je vse že omehčalo, paradižnike olupimo, nato pa vse pretresemo v mešalnik. Dodamo baziliko, preostanek peteršilja, še malo posolimo in popopramo. Vse skupaj mešamo, dokler ne nastane čisto gladka juha. Lahka juha v treh korakih
  • 3. korak: juho postrežemo v globokih krožnikih. Na koncu potresemo še malo peteršilja ali bazilike. Poleg lahko jemo jušne kroglice, ki pa niso nujne, saj je juha tako okusna, da ne rabi ničesar drugega. Lahka juha v treh korakih je narejena v preprostih treh korakih. Je odlična izbira za vse, ki ste na dieti, tudi za tiste, ki nimate dovolj časa, ali si preprosto želite pojesti nekaj lahkega, toda zdravega, toplega in po eni strani tudi osvežujočega. S svojimi vonjavami vas bo popeljala daleč v Sredozemlje, saj vam bo kuhinja zadišala po oljkah, baziliki in paradižniku. Dober tek!

Lahka juha v treh korakih

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor