Juha iz špargljev in cvetače
Print Friendly, PDF & Email

Kremna juha iz špargljev in cvetače je jed, ki je zelo enostavna za pripravo, a je hkrati nasitna in polna hranil. Če torej ti dve zelenjavi uporabimo skupaj v juhi, dobimo zelo hranljivo, lahko prebavljivo jed, polno vitaminov, mineralov, vlaknin in antioksidantov, pa hkrati malo kalorij.

Juha iz špargljev in cvetače

Pripomočki za juho:

  • blender / mešalnik

Sestavine za juho:

Za 5 oseb:

  • 300 g špargljev
  • 1 manjša čebula (100 g)
  • 150 g cvetače
  • 2 stroka česna
  • 2 manjša krompirja (150 g)
  • 2 lovorjeva lista
  • sol
  • poper
  • 1 žlica olja
  • 1 l jušne osnove ali vode, kateri dodamo žlico domače začimbne mešanice

Postopek za juho iz špargljev in cvetače:

Juha iz špargljev in cvetače je kuhana zelo hitro, zato si prvo pripravimo sestavine zanjo.
Čebulo in česen na drobno nasekljamo ter ju na hitro popražimo na olju.
Šparglje operemo, očistimo in spodnje malo trše dele zmiksamo v blenderju / mešalniku. Zgornje mehkejše dele pa narežemo na poljubno velike kolobarje in oboje dodamo k praženi čebuli in česnu. Na strani pustimo le nekaj vršičkov špargljev za končno dekoracijo.
Enako naredimo s cvetačo: operemo, očistimo, narežemo in tudi dodamo v lonec ter vse zalijemo z jušno osnovo ali vodo, kateri dodamo veliko žlico jušne začimbne mešanice.

Juha iz špargljev in cvetače

Sedaj še samo olupimo krompir, ga narežemo na majhne kocke in dodamo v lonec, kjer se bo kuhala juha. Dodamo sol, lovorjev list in poper.
Vse zavremo in pustimo vreti nekje 20 minut, da se krompir zmehča. Nato odstranimo lovorjeva lista in s paličnim mešalnikom zmešamo v enotno kremno juho.

Juha iz špargljev in cvetače

Juha iz špargljev in cvetače je sedaj pripravljena, da jo postrežemo našim jedcem.
Če želimo jo lahko obogatimo še z žlico kisle smetane.

Juha iz špargljev in cvetače

Dober tek 🙂

Dodaj odgovor