Bučna juha s praženimi pinjolami
Print Friendly, PDF & Email

Bučna juha iz hokaido ali muškatne buče je zelo okusna in nasitna predjed. Če pa dodamo še kislo smetano ali popečene pinjole, smo jedi s tem dodali še tisto “piko na i”.

Pripomočki za bučno juho s praženimi pinjolami:

  • palični mešalnik

Sestavine za bučno juho s praženimi pinjolami:

Za 3 osebe:

  • 300 g muškatne ali hokaido buče
  • 200 g krompirja
  • 1 čebula (100 g)
  • 3 stroki česna
  • 40 g oluščenih pinjol
  • 1 žlica olja
  • 600 ml vode ali zelenjavne jušne osnove
  • domača vegeta (začimbna mešanica)
  • 1 lovorjev list
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček

Postopek za bučno juho s praženimi pinjolami:

Pripravimo si pinjole ter bučo, ki ji izdolbemo semena. Jaz sem tokrat vzela hokaido bučo. Operemo krompir ter olupimo čebulo in česen.

Bučo in krompir olupimo ter oboje narežemo na kocke. Prav tako nasekljamo čebulo in česen, ki ju bomo popražili na žlici olja.

Čebulo in česen prepražimo samo na hitro, približno 2 minuti, nato dodamo krompir in bučo ter še vse skupaj popražimo nekaj minut.

Vse presujemo v posodo v kateri bomo kuhali juho, zalijemo z vodo ali zelenjavno jušno osnovo ter dodamo začimbe. Poper, lovorjev list, domača vegeta ter muškatni orešček. Z muškatnim oreščkom ne skoparimo, saj se res odlično ujame s hokaido ali muškatno bučo. Poskusimo in po potrebi dosolimo.

Kuhamo 30 minut, odstavimo iz kuhalne plošče ter s paličnim mešalnikom vse zmiksamo v kremno juho.

Sedaj še na hitro popražimo oluščene pinjole. Na srednji temperaturi to traja največ 2 minuti ob stalnem mešanju.

Juho serviramo v globoke krožnike ali namenske skledice za juho, posujemo s praženimi pinjolami in postrežemo. Po želji dodamo tudi žlico kisle smetane.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor