Krompirjevi svaljki
V gospodinjstvu se pogosto zgodi, da nam ostane kakšna jed, ki po pogrevanju ni preveč okusna. Nemalokrat je takšen ostanek v obliki pire krompirja, ki ga lahko hitro in enostavno spremenimo v krompirjeve svaljke in dobimo povsem drugačno prilogo k raznim mesnim ali brezmesnim polivkam.
Krompirjevi svaljki – pripomočki:
- večja skleda
- tehtnica
- lonec
- nož
Krompirjevi svaljki – sestavine:
- 500 g krompirjevega pireja
- 180 g moke
- 20 g pšeničnega zdroba
- 1 jajce
- sol
Krompirjevi svaljki – postopek:
Pire krompir razdrobimo v skledo.
Dodamo moko, pšenični zdrob, jajce in sol ter zamesimo v testo. Ne solimo preveč, saj je najbrž že pire krompir slan.
V kolikor imamo premehko maso, dodamo še malo moke.
Iz testa oblikujemo svaljke ali pa naredimo večji svaljek in ga razrežemo na manjše dele.
Krompirjeve svaljke skuhamo v slanem kropu. Kuhani so, ko sami priplavajo na vrh. Ponudimo jih z najljubšo polivko.
Naj vam tekne!