Testenine z morskimi sadeži za prave gurmane
Testenine z morskimi sadeži sem pripravila v malo drugačni obliki, za vse ljubitelje morskih plodov. V pripravi pričujočih testenin sem stavila na začimbe. Dodala sem timijan, meto in svežo baziliko. Kremasto strukturo pa sem ustvarila s štirimi rumenjaki.
Pripomočki za pripravo testenin z morskimi sadeži
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo testenin z morskimi sadeži
za 4 osebe
- 350 g testenin po izbiri (priporočam široke rezance)
- 3 stebla mlade čebule
- 2-3 žlice oljčnega olja
- 300-400 g mešanih zmrznjenih morskih sadežev
- 1 dl belega vina
- 200 g pasiranega paradižnika
- sol
- poper
- čili
- timijan, meta, sveža bazilika
- 4 rumenjaki
Postopek priprave testenin z morskimi sadeži
Mlado čebulico drobno narežemo. Na kuhalno ploščo postavimo višjo ponev in nalijemo oljčno olje. Na segretem olju čebulico prepražimo.
Svetujem, da morske sadeže predhodno odtalite in čim bolj osušite s papirnatimi brisačami, da se odstrani odvečna voda. Dodamo jih k prepraženi čebulici. Dobro premešamo in začinimo s čilijem, soljo in poprom. Na zmernem ognju dušimo 10 minut. Nato dodamo pasiran paradižnik, premešamo in ponovno dušimo nekaj minut. Dodamo deciliter belega vina.
Dodamo začimbe, razen bazilike. In zmanjšamo ogenj. Testenine predhodno skuhamo na zob. Jaz sem uporabila široke valovite rezance, z dodatkom kopriv, vendar to je zgolj izbira. Katerekoli dolge testenine bodo ustrezne. Skuhane testenine odcedimo in prihranimo zajemalko vode, v kateri so se testenine kuhale. Vse skupaj dodamo v ponev k morskim sadežem. Premešamo.
Na koncu priprave testenin z morskimi sadeži vmešamo še rumenjake, da je tekstura kremasta in gosta. Dodamo še svežo baziliko. Vse to počnemo na zelo šibkem ognju.
Testenine postrežemo takoj. Naj tekne!