Testenine s tuno
Testenine s tuno so hiter, enostaven in okusen obrok. Za pripravo potrebujemo le dve posodi in osnovne kuhinjske pripomočke.
Pripomočki za pripravo testenin s tuno:
- posoda za kuhanje testenin
- cedilo
- kuhalnica
- posoda za kuhanje omake
- stiskalec za česen
Sestavine za pripravo testenin s tuno
Za 4 osebe:
- 500 g testenin (sama sem tokrat uporabila polnozrnate peresnike, lahko pa uporabite testenine po vaših željah)
- 5 strokov česna
- 2 konzervi tunine
- 1 žlica olivnega olja (če uporabljate tunino v olivnem olju, lahko uporabite to olje)
- 200 ml smetane za kuhanje
- 180 g kisle smetane
- 1 pest naribanega sira (lahko uporabite katerikoli sir-vendar bodite pozorni, da v primeru bolj slanega sira, omako manj solite)
- žličko sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek priprave testenin s tuno:
V večji posodi skuhamo testenine po navodilih na embalaži. V posodo za omako zlijemo olje, nanj stisnemo česen in ga prepražimo. Ko zadiši, dodamo tunino, ki jo prej odcedimo. Prepražimo in dodamo smetano za kuhanje, sol in poper. Malo pokuhamo, nato pa dodamo še kislo smetano in kuhamo dokler niso testenine skuhane.
Testenine odcedimo, omaki pa medtem dodamo še nariban sir ter sesekljan peteršilj in jo dobro premešamo.
Testenine primešamo k omaki in postrežemo.
Pa dober tek.