Telečja pečenka
Print Friendly, PDF & Email

V hitrem življenjskem tempu, kakršnega imamo danes, se velikokrat odločamo za čim hitrejšo pripravo obrokov.
Žal si ne moremo vzeti časa, da bi telečjo pečenko pripravljali bolj pogosto, a v času praznikov in vikendov, ko je cela družina doma, je ta recept zagotovo pravi užitek.

Kot prilogo priporočam pečen ali restan krompir in seveda hitro omako.

telečja pečenka

Telečja pečenka – pripomočki:

  • vilica za obračanje mesa
  • kozarec za polivanje mesa
  • 1 velika žlica
  • električni sekljalnik
  • pekač za peko mesa
  • nož

Telečja pečenka – sestavine:

  • 2,5 kg telečje plečke
  • 1,5 dl rastlinskega olja
  • 4 stroka česna
  • 2 žlici peteršilja
  • 1 žlica rdeče sladke paprike
  • 1 žlica domače suhe začimbne mešanice ali Vegete
  • sol in poper po okusu

Telečja pečenka – postopek:

Telečjo plečko operemo in obojestransko posolimo. Na strani, obdani s kožo, nekoliko zarežemo z ostrim nožem v razmiku 1 cm po celotni dolžini.

Polivko naredimo tako, da v električnem sekljalniku zmiksamo česen, peteršilj, rdečo papriko, začimbno mešanico (Vegeto), poper in rastlinsko olje. Soli ne dodajamo, saj je telečja pečenka že posoljena.

Na dno pekača položimo telečjo pečenko in jo po površini polijemo z narejeno polivko.

Telečja pečenka

Obrnemo telečjo pečenko na drugo stran in postopek ponovimo.

telečja pečenka

V segreti pečici na 160 °C pečemo 2h in 30 min.

Postopek pečenja je kot pri nasvetu za peko pečenk s krompirjem in sicer vsakih 30 minut meso obrnemo in ga zalijemo s tremi do štirimi žlicami vode.

telečja pečenka

Kot že rečeno, postopek ponovimo vsakih 30 minut.

telečja pečenka

Ko je telečja pečenka pečena, jo nekoliko ohladimo, razrežemo na približno enake kose in postrežemo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 41 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor