Svinjsko meso v gorgonzolni omaki z bučkami
Print Friendly, PDF & Email

To kosilo je izrazitega okusa po gorgonzoli, mehkem siru s plemenito plesnijo. Za prehransko obogatitev obroka poskrbi naribana bučka, ki se lepo poveže z omako in naredi gostejšo – tako se izognemu tudi goščenju omake z moko. Omako lahko pripravimo tudi brez mesa – tega enostavno izpustimo iz recepta in dobimo vegetarijansko različico. Zraven pašejo testenine, riž ali polenta, lahko pa tudi kvinoja, ajda …

Svinjsko meso v gorgonzolni omaki z bučkami

Pripomočki za svinjsko meso v gorgonzolni omaki z bučkami

  • večja ponev
  • ribežen

Sestavine za svinjsko meso v gorgonzolni omaki z bučkami

Za 2 osebi:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 50 g čebule
  • 120 g svinjskih filejev za hitro pripravo
  • 50 g gorgonzole
  • 1 dl smetane za kuhanje (uporabila sem riževo smetano)
  • 160 g bučk
  • ščep soli
  • pol žličke domače začimbne mešanice
  • ščep posušenega origana

Postopek za svinjsko meso v gorgonzolni omaki z bučkami

50 g čebule olupimo, sesekljamo in popražimo v ponvi na 2 žlicah olivnega olja.

Svinjsko meso v gorgonzolni omaki z bučkami

Medtem 120 g svinjskega mesa narežemo na trakce ali koščke in jih dodamo v ponev. Solimo jih z dvema ščepoma soli. Pražimo 10 minut in po potrebi dolijemo kakšno žlico vode, da se ne prismodi. Temperatura naj ne bo previsoka in vmes večkrat premešamo, hkrati pa na grobo naribamo 160 g bučke in jo – ko je meso popraženo – dodamo v ponev. Kuhamo še 10 minut.

Svinjsko meso v gorgonzolni omaki z bučkami

Svinjsko meso v gorgonzolni omaki z bučkami začinimo s ščepom posušenega origana, dodamo pa še pol žličke domače začimbne mešanice. Dolijemo 1 dl smetane za kuhanje in dodamo 50 g gorgonzole, ki jo narežemo na koščke. Kuhamo še nekaj minutk, da se omaka poveže in gorgonzola stopi.

Svinjsko meso v gorgonzolni omaki z bučkami

Na krožniku postrežemo poljubno prilogo (jaz sem izbrala polento) in čez prelijemo svinjsko meso v gorgonzolni omaki z bučkami.

Svinjsko meso v gorgonzolni omaki z bučkami

Če ste ljubitelji gorgonzole, preizkusite še ta predloga:

Če iščete več idej za svinjsko meso v omaki, pa priporočam te recepte:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor