Svinjski zrezki v omaki z brusnicami
Print Friendly, PDF & Email

Pri nas doma je svinjina pogosto na jedilniku, zato jo skušam pripraviti vsakič drugače. Posebej dobra je v raznih omakah. Tokrat vam predstavljam recept za svinjske zrezke v omaki z brusnicami. Takšna omaka je pravo presenečenje, saj je rahlo sladka, zrezki pa so prijetno sočni in se kar topijo v ustih.

svinjski-zrezki-v-omaki-z-brusnicami

Svinjski zrezki v omaki z brusnicami – pripomočki:

  • globok krožnik
  • ponev s pokrovko
  • kuhalnica
  • žlica
  • merilnik tekočin

Svinjski zrezki v omaki z brusnicami – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 4 svinjski zrezki
  • ostra moka
  • 2 žlici suhih brusnic
  • 500 ml jušne osnove
  • sol in poper
  • timijan
  • žlica svinjske masti ali druga maščoba

Svinjski zrezki v omaki z brusnicami- postopek:

Zrezke solimo in popramo. Povaljamo jih v moki in jih damo v ponev, kjer smo že segreli maščobo. Na hitro jih popečemo na vsaki strani. Tako popečene zrezke poberemo iz ponve.

svinjski-zrezki-v-omaki-z-brusnicami

Na maščobi, ki je ostala v ponvi, popražimo žlico moke. Lahko uporabimo tisto, ki nam je ostala prej, ko smo pomokali zrezke.

svinjski-zrezki-v-omaki-z-brusnicami

Dodamo še suhe brusnice in malo timijana. Mešamo s kuhalnico. Ko moka porjavi, zalijemo z jušno osnovo. Če je omaka pregosta, dodamo še malo jušne osnove ali vode. Zrezke položimo nazaj v omako in pokrijemo s pokrovko.

svinjski-zrezki-v-omaki-z-brusnicami

Jed še naprej kuhamo, da rahlo vre, vmes pa nekajkrat premešamo. Po približno 20 minutah so zrezki v omaki z brusnicami pripravljeni. Ponudimo s testeninami, svaljki ali drugo prilogo.

svinjski-zrezki-v-omaki-z-brusnicami

Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor