Ocvrte gresove kroglice
Ocvrte gresove kroglice so priloga, lahko pa so tudi samostojna jed skupaj s solato, še posebej otroci jih imajo radi na tak način. So rahle, okusne in pašejo vsepovsod, posebej še v omake, ker “popivnajo” omakin okus in ta postane še intenzivnejši. Mi jih imamo najrajši z zrezki v gobovi omaki.
Ocvrte gresove kroglice – pripomočki
- posoda za kuhanje
- metlica za mešanje
- posoda za drobtinice
- ponev za cvrenje
Ocvrte gresove kroglice – sestavine
- 0,5 l mleka
- 18 dag pšeničnega zdroba
- 4 dag margarine
- 2 jajca
- 1 čajna žlička soli
- 10 dag krušnih drobtinic
- olje za cvrenje
Ocvrte gresove kroglice – postopek
Mleko zavremo, dodamo sol in margarino. Ko se margarina stopi, vmešamo zdrob in mešamo tako dolgo, da se zgosti.
V ohlajeno maso dodamo jajca in zmešamo v homogeno maso.
Oblikujemo srednje velike kroglice in jih povaljamo v drobtinicah.
Na zmernem ognju jih ocvremo, da dobijo zlato rjavo barvo.
Poberemo jih v posodo v katero smo položili papirnat prtiček, da vpije olje in še vroče postrežemo. Okusno še pa še!