Ocvrte gresove kroglice
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrte gresove kroglice so priloga, lahko pa so tudi samostojna jed skupaj s solato, še posebej otroci jih imajo radi na tak način. So rahle, okusne in pašejo vsepovsod, posebej še v omake, ker “popivnajo” omakin okus in ta postane še intenzivnejši. Mi jih imamo najrajši z zrezki v gobovi omaki.

Ocvrte gresove kroglice

Ocvrte gresove kroglice – pripomočki

  • posoda za kuhanje
  • metlica za mešanje
  • posoda za drobtinice
  • ponev za cvrenje

Ocvrte gresove kroglice – sestavine

  • 0,5 l mleka
  • 18 dag pšeničnega zdroba
  • 4 dag margarine
  • 2 jajca
  • 1 čajna žlička soli
  • 10 dag krušnih drobtinic
  • olje za cvrenje

Ocvrte gresove kroglice – postopek

Mleko zavremo, dodamo sol in margarino. Ko se margarina stopi, vmešamo zdrob in mešamo tako dolgo, da se zgosti.

Ocvrte gresove kroglice

V ohlajeno maso dodamo jajca in zmešamo v homogeno maso.

Ocvrte gresove kroglice

Oblikujemo srednje velike kroglice in jih povaljamo v drobtinicah.

Ocvrte gresove kroglice

Na zmernem ognju jih ocvremo, da dobijo zlato rjavo barvo.

Ocvrte gresove kroglicePoberemo jih v posodo v katero smo položili papirnat prtiček, da vpije olje in še vroče postrežemo. Okusno še pa še!

Ocena:
Skupaj: 36 Povprečno: 4.5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor