Svaljki s špinačo in čičeriko
Zelo preprosto in enostavno kosilo, z beljakovinsko omako. Če si za spremembo zaželite brezmesno kosilo ali večerjo, je ta jed zelo na mestu. Za pripravo ne boste potrebovali veliko časa. Špinačo in čičeriko, ki sta glavni sestavini omake zmeljete in z njo prelijete svaljke.
Pripomočki za pripravo svaljkov s špinčo in čičeriko
- mešalnik, blender
Sestavine za pripravo svaljkov s špinačo in čičeriko
za tri osebe
za omako
- 185 g čičerike
- 250 g špinače
ostalo
- 450 g svaljkov ali 300 g testenin
- 3 žlice oljčnega olja
- 3-4 stroke česna
- 1 manjša paprika
- 2 žlički dimljene paprike
- sol, poper
Postopek priprave svaljkov s špinačo in čičeriko
V mešalniku zmeljemo čičeriko in špinačo, da dobimo gosto omako. Kupila sem zmrznjeno špinačo, ki jo lahko meljete tudi delno zamrznjeno. V mešalnik sem dodala tudi vodo, v kateri je čičerika hranjena.
Naslednji korak pri pripravi svaljkov s špinačo in čičeriko je, da skuhamo svaljke po navodilih. V vrel krop, stresemo svaljke in jih kuhamo samo toliko časa, da priplavajo na površino. Svaljke lahko zamenjamo za poljubne testenine. Svaljke oziroma testenine odcedimo.
V večjo ponev damo 3 žlice oljčnega olja, segrejemo in dodamo 3-4 nasekljane stroke česna, narezano manjšo papriko in dimljeno papriko. Vse skupaj mešamo na zmernem ognju samo toliko časa, da česen zadiši. Nato dodamo kuhane svaljke, premešamo. Na koncu pa še gosto omako iz špinače in čičerike. Solimo in popramo po potrebi. Premešamo, da se sestavine povežejo.
Na zmernem ognju kuhamo le še 1-2 minuti. Odstavimo.
Postrežemo toplo. Jaz sem na vrh dodala žlico grškega jogurta in nekaj rezin parmezana. Naj tekne!