Sočne mesne kroglice
Le kdo nima rad mesnih kroglic s špageti in paradižnikovo omako ali čuftov s pire krompirjem? Ampak kaj, če si želiš jesti “fit” in se izogibati t.i. “slabim” ogljikovim hidratom, pa vseeno obožuješ mesne kroglice? Kaj potem, kako jih skombinirati? Sama sem bila prav na tem, ko sem si zaželela mesne kroglice, pa nisem vedela, kako naj jih naredim, da ne bodo puste in da me bodo nasitile. Odprla sem hladilnik, v katerem sta me čakala slastna zelenjava in mleto meso. Utrnila se mi je misel in kaj kmalu so nastale te sočne mesne kroglice, ki bi jih lahko jedla vsak dan. Še dobro, da imam vedno zalogo v zamrzovalniku, ko pride huda ura. Zraven ena ogromna skleda solate, pa sem kot kraljica na dvoru.
Sočne mesne kroglice – pripomočki:
- oster nož
- plastična posoda
- pladenj za v pečico
- deska za rezanje
- peki papir
- kuhalnica
Sočne mesne kroglice – sestavine:
- 1 rdeča paprika
- pol čebule
- 450g mletega mesa (sama sem uporabila puranje)
- koriander
- peteršilj
- 2 pesti špinače
- olivno olje
- sol
(zadostuje za okoli. 11 kroglic)
Sočne mesne kroglice – priprava:
Prižgite navadno pečico na 190°.
Na drobno sesekljajte čebulo in jo pražite na olju toliko časa, da postekleni.
Na manjše kose narežite tudi papriko in špinačo.
Vse skupaj premešajte v plastični posodi.
V posodo dodajte meso in primešajte sesekljana peteršilj in koriander.
Posolite in z roko premešajte.
Pustite, da masa stoji 10 minut.
Medtem pripravite pekač in nanj položite peki papir.
Navlažite si roke in začnite oblikovati kroglice. Postavite jih na pekač.
Pladenj postavite v pečico za 45 minut. (V pečici jih pustite toliko časa, da bo tudi sredica pečena.) Po 15 minutah jih obrnite.
Postrezite še tople z zelenjavo ali krompirjem, če ste zelo lačni, drugače zraven prija ogromna skleda solate.
Če vam ne uspe pojesti vseh, jih ohlajene postavite v hladilnik. Odlično se obnesejo tudi v zamrzovalniku. Ko jih želite pojesti, jih čez noč postavite v hladilnik, da se odtalijo.