Sočne mesne kroglice
Print Friendly, PDF & Email

Le kdo nima rad mesnih kroglic s špageti in paradižnikovo omako ali čuftov s pire krompirjem? Ampak kaj, če si želiš jesti “fit” in se izogibati t.i. “slabim” ogljikovim hidratom, pa vseeno obožuješ mesne kroglice? Kaj potem, kako jih skombinirati? Sama sem bila prav na tem, ko sem si zaželela mesne kroglice, pa nisem vedela, kako naj jih naredim, da ne bodo puste in da me bodo nasitile. Odprla sem hladilnik, v katerem sta me čakala slastna zelenjava in mleto meso. Utrnila se mi je misel in kaj kmalu so nastale te sočne mesne kroglice, ki bi jih lahko jedla vsak dan. Še dobro, da imam vedno zalogo v zamrzovalniku, ko pride huda ura. Zraven ena ogromna skleda solate, pa sem kot kraljica na dvoru.

socne mesne kroglice_12

Sočne mesne kroglice – pripomočki:

  • oster nož
  • plastična posoda
  • pladenj za v pečico
  • deska za rezanje
  • peki papir
  • kuhalnica

Sočne mesne kroglice – sestavine:

  • 1 rdeča paprika
  • pol čebule
  • 450g mletega mesa (sama sem uporabila puranje)
  • koriander
  • peteršilj
  • 2 pesti špinače
  • olivno olje
  • sol

(zadostuje za okoli. 11 kroglic)

Sočne mesne kroglice – priprava:

Prižgite navadno pečico na 190°.

Na drobno sesekljajte čebulo in jo pražite na olju toliko časa, da postekleni.

socne mesne kroglice_2

Na manjše kose narežite tudi papriko in špinačo.

socne mesne kroglice_1
socne mesne kroglice_3

Vse skupaj premešajte v plastični posodi.

socne mesne kroglice_5

V posodo dodajte meso in primešajte sesekljana peteršilj in koriander.

socne mesne kroglice_4 socne mesne kroglice_6

Posolite in z roko premešajte.

socne mesne kroglice_7

Pustite, da masa stoji 10 minut.

socne mesne kroglice_8

Medtem pripravite pekač in nanj položite peki papir.

Navlažite si roke in začnite oblikovati kroglice. Postavite jih na pekač.

socne mesne kroglice_9

Pladenj postavite v pečico za 45 minut. (V pečici jih pustite toliko časa, da bo tudi sredica pečena.) Po 15 minutah jih obrnite.

socne mesne kroglice_10

Postrezite še tople z zelenjavo ali krompirjem, če ste zelo lačni, drugače zraven prija ogromna skleda solate.

socne mesne kroglice_11

Če vam ne uspe pojesti vseh, jih ohlajene postavite v hladilnik. Odlično se obnesejo tudi v zamrzovalniku. Ko jih želite pojesti, jih čez noč postavite v hladilnik, da se odtalijo.

Namig
Zelo dobre so tudi ne pogrete. Sama jih imam vedno v hladilniku in ko postanem lačna ter še ni čas kosila, si privoščim eno ali dve.
Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.4]

Nina Jesih

Sem umetnostna zgodovinarka ter kuratorka iz Ljubljane in zelo rada jem. Še posebej nezdravo hrano, zato jo poskušam usklajevati z zdravimi recepti in naravnimi rešitvami, s katerimi ohranjam fit telo in duha.

Dodaj odgovor