Sočne in hrustljave tortilje na hitro
Print Friendly, PDF & Email

Tortilje, malce piščanca in zelenjave in hopa, okusna jed za prste polizat je pripravljena. Včasih sem tortilje delala drugače, posebej pripravljala omako, zelenjavo dušila ipd. Odkar sem poskusila s surovo zelenjavo, tortilje pripravljam samo še tako. Njami, poskusite jih še vi!

Socne in hrustljave tortilje na hitro

Sočne in hrustljave tortilje na hitro – pripomočki za pripravo:

  • ponev, kuhinjska deska in nož,
  • kuhalnica.

Sočne in hrustljave tortilje na hitro – sestavine za 2 osebi:

  • 300 g piščančjega fileja ali prsi,
  • za marinado: jušna žlica oljčnega olja,  ščepec kurkume, mlete rdeče paprike, čilija, popra, začimbne mešanice, karija in malce gorčice
  • zelenjava: nekaj listov zelene solate ali rukole, dva paradižnika, ena paprika, pol bučke, manjša rdeča čebula, nekaj žlic fižola in koruze iz konzerve
  • 100 g mocarele,
  • dve jušni žlici kisle smetane,
  • dve žlici oljčnega olja.

Sočne in hrustljave tortilje na hitro – postopek priprave:

Piščanca narežemo na manjše koščke ali trakce in ga vmešamo v marinado. Najbolje je, če to naredimo že noč prej, tako da se okusi zlijejo prek noči.

Socne in hrustljave tortilje na hitro

Pripravimo zelenjavo. Bučke narežemo na koščke.

Socne in hrustljave tortilje na hitro

Enako naredimo s papriko.

Socne in hrustljave tortilje na hitro

V eni posodi ali krožniku zmešamo vso zelenjavo (dodamo še mocarelo) razen bučk in zelene solate ali rukole. Bučke bomo namreč popekli v ponvi, rukolo pa bomo servirali kot podlago.

Socne in hrustljave tortilje na hitro

Na ponvi segrejemo oljčno olje in na vroče položimo meso. Hitro mešamo. Kmalu dodamo še bučke.

Socne in hrustljave tortilje na hitro

Pečemo približno 20 minut. Nato tortiljo namažemo s kislo smetano.

Socne in hrustljave tortilje na hitro

Na tortiljo položimo malce zelene solate ali rukole. To je podlaga.

Socne in hrustljave tortilje na hitro

Na to dodamo nekaj žlic surove zelenjave in mocarele.

Socne in hrustljave tortilje na hitro

Potem damo prek še nekaj žlic mesa in bučk. Vse spretno zvijemo. Polnjeno tortiljo popečemo z obeh strani na ponvi (brez olja).

Socne in hrustljave tortilje na hitro

Uživamo v sočnem okusu tortilje na hitro. Dober tek!

Socne in hrustljave tortilje na hitro

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor