Sočne in hrustljave tortilje na hitro
Tortilje, malce piščanca in zelenjave in hopa, okusna jed za prste polizat je pripravljena. Včasih sem tortilje delala drugače, posebej pripravljala omako, zelenjavo dušila ipd. Odkar sem poskusila s surovo zelenjavo, tortilje pripravljam samo še tako. Njami, poskusite jih še vi!
Sočne in hrustljave tortilje na hitro – pripomočki za pripravo:
- ponev, kuhinjska deska in nož,
- kuhalnica.
Sočne in hrustljave tortilje na hitro – sestavine za 2 osebi:
- 300 g piščančjega fileja ali prsi,
- za marinado: jušna žlica oljčnega olja, ščepec kurkume, mlete rdeče paprike, čilija, popra, začimbne mešanice, karija in malce gorčice
- zelenjava: nekaj listov zelene solate ali rukole, dva paradižnika, ena paprika, pol bučke, manjša rdeča čebula, nekaj žlic fižola in koruze iz konzerve
- 100 g mocarele,
- dve jušni žlici kisle smetane,
- dve žlici oljčnega olja.
Sočne in hrustljave tortilje na hitro – postopek priprave:
Piščanca narežemo na manjše koščke ali trakce in ga vmešamo v marinado. Najbolje je, če to naredimo že noč prej, tako da se okusi zlijejo prek noči.
Pripravimo zelenjavo. Bučke narežemo na koščke.
Enako naredimo s papriko.
V eni posodi ali krožniku zmešamo vso zelenjavo (dodamo še mocarelo) razen bučk in zelene solate ali rukole. Bučke bomo namreč popekli v ponvi, rukolo pa bomo servirali kot podlago.
Na ponvi segrejemo oljčno olje in na vroče položimo meso. Hitro mešamo. Kmalu dodamo še bučke.
Pečemo približno 20 minut. Nato tortiljo namažemo s kislo smetano.
Na tortiljo položimo malce zelene solate ali rukole. To je podlaga.
Na to dodamo nekaj žlic surove zelenjave in mocarele.
Potem damo prek še nekaj žlic mesa in bučk. Vse spretno zvijemo. Polnjeno tortiljo popečemo z obeh strani na ponvi (brez olja).
Uživamo v sočnem okusu tortilje na hitro. Dober tek!