Slastna nadevana piščančja bedra
Pri nas doma so slastna nadevana piščančja bedra zelo priljubljena. Ko sem bila majhna, jih je mama naredila ob praznikih in posebnih dnevih. Sedaj, ko kuham sama, so kdaj na vrsti tudi na čisto običajno nedeljo. Poleg najpogosteje naredim pečen krompir v pečici.
Slastna nadevana piščančja bedra – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- nož
- deska za rezanje
- plastična posoda
- pekač
- kozica
- kuhalnica
- žlica
- papirnate brisače
- pekač in pečica (navadna)
Slastna nadevana piščančja bedra – sestavine:
(za 4 piščančja bedra)
- 4 piščančja bedra
- 150 g starega belega kruha
- 150 ml mleka
- 1 srednje velika čebula (80-100 g)
- 2 žlici olja
- 1 jajce
- šop svežega peteršilja
- ščep soli
- ščep črnega popra
- ščep sveže naribanega muškatnega oreščka
- malo olja za namastitev pekača
Slastna nadevana piščančja bedra – priprava:
Pripravimo si vse sestavine. Peteršilj operemo in odstranimo debelejša, bolj žilava stebla. Previdno ga osušimo in drobno nasekljamo. Kruh narežemo na čim bolj drobne kocke.
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. V kozici segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo, da postane zlato rjava. Jaz jo pražim kar dolgo, do močne rjave barve, ker mi zelo všeč poseben okus, ki ga nadevu da tako pripravljena čebula.
V plastično posodo damo na čim manjše koščke narezan kruh in ga prelijemo z mlekom. Dodamo jajce, prepraženo čebulo, drobno nasekljan peteršilj, ščep soli in popra ter ščep sveže naribanega muškatnega oreščka. Vse skupaj temeljito premešamo in pustimo stati 10-15 minut, da se kruh prepoji z mlekom ter zmehča.
Piščančja bedra splaknemo z vodo in osušimo s papirnatimi brisačami. S prstom previdno ločimo kožo od mesa. Pripravljen nadev nadevamo pod kožo piščančjega bedra.
Nadevana piščančja bedra damo v naoljen pekač in pečemo 45 – 50 minut v predhodno ogreti pečici (navadna) na 180 ºC.
Slastna nadevana piščančja bedra običajno postrežem s pečenim krompirjem ali pečeno gomoljno zelenjavo.
Hrustljavo zapečena gomoljna zelenjava
Uživajte v okusih!