Slastna nadevana piščančja bedra
Print Friendly, PDF & Email

Pri nas doma so slastna nadevana piščančja bedra zelo priljubljena. Ko sem bila majhna, jih je mama naredila ob praznikih in posebnih dnevih. Sedaj, ko kuham sama, so kdaj na vrsti tudi na čisto običajno nedeljo. Poleg najpogosteje naredim pečen krompir v pečici.

slastna-nadevana-piscancja-bedraSlastna nadevana piščančja bedra – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • plastična posoda
  • pekač
  • kozica
  • kuhalnica
  • žlica
  • papirnate brisače
  • pekač in pečica (navadna)

Slastna nadevana piščančja bedra – sestavine:

(za 4 piščančja bedra)

  • 4 piščančja bedra
  • 150 g starega belega kruha
  • 150 ml mleka
  • 1 srednje velika čebula (80-100 g)
  • 2 žlici olja
  • 1 jajce
  • šop svežega peteršilja
  • ščep soli
  • ščep črnega popra
  • ščep sveže naribanega muškatnega oreščka
  • malo olja za namastitev pekača

Slastna nadevana piščančja bedra – priprava:

Pripravimo si vse sestavine. Peteršilj operemo in odstranimo debelejša, bolj žilava stebla. Previdno ga osušimo in drobno nasekljamo.  Kruh narežemo na čim bolj drobne kocke.

slastna-nadevana-piscancja-bedraČebulo olupimo in drobno nasekljamo. V kozici segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo, da postane zlato rjava. Jaz jo pražim kar dolgo, do močne rjave barve, ker mi zelo všeč poseben okus, ki ga nadevu da tako pripravljena čebula.

slastna-nadevana-piscancja-bedraV plastično posodo damo na čim manjše koščke narezan kruh in ga prelijemo z mlekom. Dodamo jajce, prepraženo čebulo, drobno nasekljan peteršilj, ščep soli in popra ter ščep sveže naribanega muškatnega oreščka. Vse skupaj temeljito premešamo in pustimo stati 10-15 minut, da se kruh prepoji z mlekom ter zmehča.

slastna-nadevana-piscancja-bedraPiščančja bedra splaknemo z vodo in osušimo s papirnatimi brisačami. S prstom previdno ločimo kožo od mesa. Pripravljen nadev nadevamo pod kožo piščančjega bedra.

slastna-nadevana-piscancja-bedraNadevana piščančja bedra damo v naoljen pekač in pečemo 45 – 50 minut v predhodno ogreti pečici (navadna) na 180 ºC.

slastna-nadevana-piscancja-bedraSlastna nadevana piščančja bedra običajno postrežem s pečenim krompirjem ali pečeno gomoljno zelenjavo.

Pečen krompir po kmečko

Hrustljavo zapečena gomoljna zelenjava

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 32 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor