Pečen krompir po kmečko
Print Friendly, PDF & Email

Pečen krompir po kmečko je na tanke rezine narezan, hrustljavo zapečen krompir, ki ga pečemo skupaj s čebulo in timijanom. Ko je pečen, ga posujemo še z naribanim sirom in počakamo, da se sir stopi. Je odlična priloga k raznovrstnim jedem.

pecen-krompir-po-kmecko

Pečen krompir po kmečko – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • plastična posoda
  • čajna žlička
  • ribežen
  • pekač in pečica (navadna)
  • peki papir

Pečen krompir po kmečko – sestavine:

(za 2 osebi kot priloga)

  • 600 g mladega krompirja (naj bo bolj droben)
  • 200 g bele čebule
  • 100 g sira
  • 1,5 – 2 čajni žlički suhega timijana (lahko uporabimo nekaj vejic svežega)
  • poper po okusu
  • sol po okusu
  • malo olja

Pečen krompir po kmečko – priprava:

Sir naribamo z ribežnom na velikih luknjah. Ker krompirja ne lupimo, ga moramo res dobro umiti pod tekočo vodo, da odstranimo vso prst. Sama si pomagam s čisto gobico za pomivanje posode. Na tak način se krompir temeljito in enostavno očisti. pecen-krompir-po-kmeckoUmit krompir narežemo na do 0,5 cm debele rezine. Čebulo razpolovimo in narežemo na tanke polmesece. Oboje damo v plastično posodo in začinimo 1,5 – 2 čajnima žličkama suhega timijana ter solimo in popramo po okusu. Prelijemo z malo olja in z rokami dobro premešamo. pecen-krompir-po-kmeckoPekač obložimo s peki papirjem. Nanj prestavimo krompir in ga enakomerno razporedimo po pekaču. Pečemo ga v predhodno ogreti pečici (navadni) na 200 ºC, dokler ne postane zlato-rjavo zapečen (35 – 40 minut). Ko je pečen, ga posujemo z grobo naribanim sirom in damo nazaj v pečico za toliko časa, da se sir stopi. pecen-krompir-po-kmeckoPostrežemo ga takoj, ko je pečen. pecen-krompir-po-kmeckoUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 67 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor