Skutni njoki s parmezanom
Print Friendly, PDF & Email

Skutni njoki s parmezanom so odlična, hitro pripravljena jed, ki jo enostavno nadgradimo v slastno kosilo. Sestavine so enostavne, skuta, moka, parmezan in muškatni orešček, testo se lepo oblikuje. Zraven lahko ponudimo marsikaj; od čisto navadnega golaža, do gorgonzolne omake…..vendar sem prepričana, da so z odlično paradižnikovo omako, najboljši.

Pripomočki za pripravo skutnih njokov s parmezanom

  • skleda za pripravo testa
  • vilice
  • kozica za kuhanje njokov
  • nož
  • cedilo

Sestavine za pripravo skutnih njokov s parmezanom

za 4 osebe

za testo

  • 250 g pretlačene skute
  • 170 g večnamenske moke
  • 70 g naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • majhno žličko muškatnega oreščka
  • sol
  • ščep moke za pomokanje delavne površine

za kuhanje njokov

  • voda
  • sol

Postopek priprave skutnih njokov s parmezanom

Postopek začnemo s pripravo testa za skutne njoke s parmezanom. V skledo odtehtamo moko, dodamo ščepec soli, skuto, drobno nariban parmezan, jajce ter muškatni orešček. Na grobo premešamo z vilicami, potem pa kar z rokama vgnetemo čvrsto testo.

Na kuhalno ploščo pristavimo kozico z vodo, ki smo jo solili v enaki meri, kot za klasično kuhanje testenin.

Med tem časom, ko čakamo, da voda zavre, pomokamo delovno površino in  razvaljamo kepo skutnega testa v dolg svaljek, ter režemo približno na 1 cm dolge njoke.

Skutni njoki s parmezanom so pripravljeni, da jih okopamo v kropu.

Po tem, ko priplavajo na površino, jih kuhamo na zmernem ognju še 3-4 minute. Skutne njoke s parmezanom odcedimo in postrežemo s priljubljeno omako.

Jaz sem za spremstvo izbrala na hitro popražen piščančji file, ki sem ga potresla z rožmarinom. Skutne njoke s parmezanom sem prelila z žlico stopljenega masla. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor