Skutni njoki s parmezanom
Skutni njoki s parmezanom so odlična, hitro pripravljena jed, ki jo enostavno nadgradimo v slastno kosilo. Sestavine so enostavne, skuta, moka, parmezan in muškatni orešček, testo se lepo oblikuje. Zraven lahko ponudimo marsikaj; od čisto navadnega golaža, do gorgonzolne omake…..vendar sem prepričana, da so z odlično paradižnikovo omako, najboljši.
Pripomočki za pripravo skutnih njokov s parmezanom
- skleda za pripravo testa
- vilice
- kozica za kuhanje njokov
- nož
- cedilo
Sestavine za pripravo skutnih njokov s parmezanom
za 4 osebe
za testo
- 250 g pretlačene skute
- 170 g večnamenske moke
- 70 g naribanega parmezana
- 1 jajce
- majhno žličko muškatnega oreščka
- sol
- ščep moke za pomokanje delavne površine
za kuhanje njokov
- voda
- sol
Postopek priprave skutnih njokov s parmezanom
Postopek začnemo s pripravo testa za skutne njoke s parmezanom. V skledo odtehtamo moko, dodamo ščepec soli, skuto, drobno nariban parmezan, jajce ter muškatni orešček. Na grobo premešamo z vilicami, potem pa kar z rokama vgnetemo čvrsto testo.
Na kuhalno ploščo pristavimo kozico z vodo, ki smo jo solili v enaki meri, kot za klasično kuhanje testenin.
Med tem časom, ko čakamo, da voda zavre, pomokamo delovno površino in razvaljamo kepo skutnega testa v dolg svaljek, ter režemo približno na 1 cm dolge njoke.
Skutni njoki s parmezanom so pripravljeni, da jih okopamo v kropu.
Po tem, ko priplavajo na površino, jih kuhamo na zmernem ognju še 3-4 minute. Skutne njoke s parmezanom odcedimo in postrežemo s priljubljeno omako.
Jaz sem za spremstvo izbrala na hitro popražen piščančji file, ki sem ga potresla z rožmarinom. Skutne njoke s parmezanom sem prelila z žlico stopljenega masla. Naj tekne!