Gratinirane palačinke z gobami
Print Friendly, PDF & Email

Gratinirane palačinke z gobami so okusno kosilo. Očarale bodo mlade in stare, vegetarijance in mesojede. Za pripravo pa vam bodo vzele manj časa, kot si mislite. Poizkusite!

Gratinirane palačinke z gobami – pripomočki:

  • posoda
  • metlica
  • ponev
  • nož
  • deska za rezanje
  • ribežen
  • kozica
  • pekač

Gratinirane palačinke z gobami – sestavine:

Za 2 osebi

Za palačinke:

Lahko jih naredite po svojem receptu, s kakršnokoli moko, lahko pa uporabite ta recept.

  • 180 ml mleka
  • 2 jajci
  • 120 g moke
  • 50 ml gazirane vode
  • ščepec soli
  • olje

Sama sem 4 palačinke porabila za gratinirane palačinke, 2 pa sta ostali za sladico.

Za nadev:

  • 130 g gob (sama sem uporabila zmrznjene šampinjone, lahko pa uporabite katerekoli gobe želite)
  • pol večje čebule
  • pol paprike
  • sol
  • poper
  • olje

Za po vrhu:

  • 70 g sira
  • 1 zvrhana žlica kisle smetane
  • 100 ml sladke smetanje (za kuhanje)

Gratinirane palačinke z gobami – postopek:

Pečico segrejemo na 200°C. Vse sestavine za palačinke z metlico zmešamo v posodi. Maso damo za kakšnih 15 minut na stran.

gratinirane-palacinke-z-gobami-5

V tem času narežemo čebulo in papriko ter naribamo sir.

gratinirane-palacinke-z-gobami-7

Spečemo palačinke. Damo jih na stran in se lotimo nadeva.

gratinirane-palacinke-z-gobami-6

Na olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo papriko in pražimo še kakšnih 5 minut. Dodamo še gobe in pražimo še približno 10 minut oz. dokler voda ne izhlapi.

Palačinke damo eno po eno v pekač, jih nadevamo in zvijemo oz. zapognemo.

Ko je pekač poln, palačinke posujemo s sirom. Skupaj zmešamo kislo in sladko smetano in palačinke s to mešanico prelijemo.

gratinirane-palacinke-z-gobami-10

Pečemo jih v pečici segreti na 200°C približno 20 minut.

Palačinke so pripravljene!

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor