Repki kozic v slastni paradižnikovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Kupimo lahko zmrznjene in že očiščene repke kozic oz. gamberov ali nabavimo sveže in jih sami izluščimo in očistimo. Če imamo možnost izberemo velike repke kozic. Meso je rahlo roza barve in nežnega okusa. Repki kozic v slastni paradižnikovi omaki so tako okusna jed, da vam bodo brbončice kar poplesavale.

Repki kozic v slastni paradižnikovi omaki – pripomočki:

  • ponev
  • kuhalnica
  • nož
  • deska za rezanje

Repki kozic v slastni paradižnikovi omaki – sestavine:

Za 2 osebi:

Repki kozic v slastni paradižnikovi omaki – postopek:

Na maslu na hitro popečemo očiščene in osušene repke kozic. Nato jih odložimo v posodo.

V ponev v kateri smo popekli kozice, dodamo še maslo in na hitro, samo toliko da zadiši, popražimo sesekljan česen.

 

Nato dodamo paradižnikov pire, kateri naj vsebuje še koščke celega paradižnika.

Nasvet
V času, ko imamo v izobilju domač paradižnik, priporočam, da paradižnikovo omako pripravite sami, kajti nedvomna bo veliko slajša. V času, ko te možnosti nimamo, uporabimo konzervirane omake.

Če imamo jedi radi malo bolj pikantne, dodamo 2 žlički peklenskega paradižnikove namaza ali čili.

Dodamo še vse ostale sestavine: domačo suho mešanico začimb, sol, poper, baziliko in nekaj koščkov suhega paradižnika. Pustimo, da vse skupaj prevre cca. 10 minut.

Nato prilijemo še belo vino. Vino naj bo dobro, kajti od tega je tudi odvisen okus, ki ga pričaramo jedi.

Na koncu dodamo velike repke kozic in nekaj koščkov češnjevega paradižnika. Premešamo in pustimo, da se vse skupaj še malo pokuha in prepoji z okusi.

Postrežemo lahko z različnimi prilogami: kuhan riž, popečena polenta, kitajski rezanci … ali kar samo s kosom kruha, ki ga bomo z užitkom pomakali v slastno paradižnikovo omako.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor