Pražena svinjska jetrca
Print Friendly, PDF & Email

Prav je, da si občasno privoščimo domačo jed, kot so pražena svinjska jetrca. Je hranljiv obrok, bogat z železom, hitro pripravljen, nasiten in cenovno zelo ugoden.

prazena-svinjska-jetrca-7

Pražena svinjska jetrca – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • oster nož
  • ponev
  • kuhalnica

Pražena svinjska jetrca – sestavine:

Za 3 osebe

  • 600 g svinjskih jetrc
  • 2 srednji čebuli (eno belo in eno rdečo)
  • 2 žlici svinjske masti
  • 1 lovorjev list
  • ščep majarona
  • poper
  • sol

Pražena svinjska jetrca – postopek:

Čebuli olupimo in ju tanko nalistamo. V ponev damo svinjsko mast in na njej pražimo čebulo na manjšem ognju. Med praženjem jo premešamo in pazimo, da se nam ne zažge.

prazena-svinjska-jetrca-2

Med praženjem čebule pripravimo jetrca. Jetrca umijemo pod tekočo vodo, jih osušimo, odstranimo morebitne bele žile in jih na tanko narežemo.

prazena-svinjska-jetrca-1

Ko je čebula posteklenela in postala zlato rjava, ji dodamo jetrca, lovorjev list in ščep majarona. Premešamo in pražimo. Če smo jetrca narezali na tanko, je čas praženja samo par minut. Jetrca morajo biti mehka in sočna, na sredini ne smejo več biti krvava. Če pa bomo pražili predolgo, bodo jetrca postala trda in neokusna.

prazena-svinjska-jetrca-4

Solimo in popramo jih zadnjo minutko praženja. Če bomo solili na začetku, bodo jetrca postala trda. Postrežemo takoj, še vroča.

prazena-svinjska-jetrca-6

Dober tek!

Aja, pa še to, na koncu je tole na krožniku prava poslastica – praženo sladko čebulo v maščobi pomažemo s kosom kruha. Alelujaaa …

prazena-svinjska-jetrca-5

Ocena:
Skupaj: 38 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor