Pohani bakalar
Print Friendly, PDF & Email

Pohani bakalar je tako, kot tudi vitki som, zelo priljubljena poletna jed. Če imate raje morske ribje jedi je potem to pravi recept za vas. Za pripravo bakalarja poznamo veliko receptov, no v poletnem času, je zagotovo najboljši pohani bakalar. Pohani bakalar je nekoliko bolj suha, hkrati pa zelo okusna riba zato svetujem, da ob pohanem bakalarju postrežete hitro omako ali omako za morske jedi.

pohani-bakalar

Pohani bakalar – pripomočki:

  • globoka ponev za praženje
  • deska in nož za rezanje
  • globlja posoda
  • krožnik
  • široka žlica za obračanje
  • velika jušna žlica

pohani-bakalarPohani bakalar – sestavine:

  • 1 kg bakalarja (zamrznjeni ribji fileti)
  • 8 žlic koruzne moke
  • 2 žlici rdeče mlete paprike
  • sol
  • olivno olje

Pohani bakalar – postopek:

Maso za pohanje naredimo tako, da v globljio posodo dodamo in hkrati dobro premešamo koruzno moko in rdečo papriko.

pohani-bakalar-

File bakalarja narežemo na približno enake kose, posolimo in pustimo 10 -15 minut, da se razsoli. Bakalar dobro povaljamo v maso za pohanje.

pohani-bakalar-

Na segretem olju pohamo bakalar okoli 5 minut z ene in nato še z druge strani.

pohani-bakalar

Jed je pripravljena.

Kot odlično prilogo k pohanemu bakalarju svetujem krompirjevo solato ali kuhano zelenjavo. Ne pozabite na omako za morske jedi ali hitro omako.

 

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor