Polivka za morske jedi
V poletnem času pogosto pripravljam morske jedi, kot je rižota s kozicami, škampi, ocvrte orade, brancini in lignji na žaru ali pa polnjeni …
Da bi bil okus popoln vedno naredim polivko, ki jo dodajam med pripravo jedi in tudi na že pripravljen obrok.
Če v polivko vlijemo rastlinsko olje, jo lahko uporabimo za pečeno svinjino ali teletino, pečeno meso pridobi prav posebn okus.
Recept za polivko je preprost, narejen v nekaj minutah. Poskusite ga in zagotovo ne boste več pripravljali morskih jedi in slastnih pečenk brez te polivke.
Polivka za morske jedi
Za polivko potrebujemo samo električni sekljalnik, nož in žlico. Od sestavin pa olivno olje,1 glavo česna in peteršilj. Preprosto, a okusno!
Poglejmo, kako se polivka za morske jedi pripravi.
V sekljalnik vlijemo 2 dl olivnega olja,1 celo glavo očiščenega česna in 1 šopek svežega peteršilja (lahko je tudi posušen, v tem primeru uporabimo 5-7 velikih jušnih žlic).
Vse skupaj zmiksamo in polivka je pripravljena.
Poleg morskih jedi jo lahko uporabimo tudi kot polivko za kuhan krompir ali blitvo, postreženo ob oradi in brancinu.
Poskusite ne bo vam žal.