Pečen krompir na mleku
Print Friendly, PDF & Email

Težko se je upreti pečenemu krompirju … ko pa je ta še pečen na mleku, okusno mehak in sočen – mmm, to pa prebudi naše brbončice. Obljubim vam, da boste od danes naprej ta pečen krompir na mleku delali vedno bolj pogosto. Pa poglejmo to enostavno pripravo.

Pečen krompir na mleku – pripomočki:

  • plastična posoda
  • nož ali lupilec
  • kuhalnica
  • deska
  • merica
  • pekač primeren za pečenje in kuhanje na štedilniku
  • pečica in štedilnik

Pečen krompir na mleku – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 500 g krompirja
  • 500 ml mleka
  • 1 večja rdeča čebula
  • 2 žlički sladke rdeče paprike
  • 20 ml sladke smetane
  • 3 žlice olivnega olja

Pečen krompir na mleku – postopek:

Krompir olupite, operite in narežite na enakomerno velike kocke.

Pečico prižgite na 200°C ter na ogenj pristavite tak pekač, ki je primeren za kuhanje in pečenje. Vanj vlijte olivno olje ter dodajte čebulo katero ste narezali na drobne koščke. Pražite na zmernem ognju (indukcija – št.6).

Med praženjem dodajte rdečo papriko. Po želji lahko dodate tudi čili v prahu.

Ko je čebula dobro prepražena, dodajte krompir in vse skupaj dobro premešajte. Krompir naj se praži nekaj časa (5 – 10 minut), da postekleni.

Sedaj zalijte z mlekom in sladko smetano ter pustite na ognju še toliko časa, da mleko začne počasi vreti. Na tak način se bo krompir že začel kuhati v mleku in bo tudi pečenje hitreje. Sedaj je čas, da krompir prestavimo v ogreto pečico za približno 35 – 45 min, dokler ni lepo mehak in sočen.

Pečen krompir na mleku pred pečenjem.
Pečen krompir na mleku po koncu pečenja.

Pečen krompir na mleku se odlično prileže zraven pohanih zrezkov, ki so večinoma bolj suhi in tako doda tisto sočnost, ki jo pogrešamo ob takih jedeh. Želim vam dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor