Piščančji golaž
Print Friendly, PDF & Email

Piščančji golaž je odlična jed, pripravljena veliko hitreje kot goveji golaž, ima pa sočno mehko meso in veliko dobre, zelo okusne omake. Kot prilogo lahko uporabimo kuhan riž, polento, pire krompir ali svež in hrustljav kruh, katerega tudi sama največkrat izberem in uživam v namakanju kruha v omako. Piščančji golaž je odlična izbira za pripravo dobrega kosila v kratkem času. Za pripravo bomo potrebovali približno 35 minut. Po tem receptu bomo pripravili piščančji golaž za približno 5 oseb. Poskusite, ne bo vam žal.

Pripomočki za piščančji golaž

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za piščančji golaž

Za 5 oseb:

  • 800 g čebule
  • 8 jušnih žlic sončničnega olja
  • 800 g na koščke narezanih piščančjih prsi brez kosti
  • 3 jušne žlice bele gladke moke
  • 2 poravnani jušni žlici mlete rdeče paprike (sladke ali pekoče)
  • 1 jušna žlica začimbne mešanice
  • 1,3 l čiste kokošje juhe (ali 1,3 l vode in kokošja jušna osnova)
  • sol in poper po okusu

Kako pripravimo piščančji golaž

Čebulo nasekljamo, v večjem loncu segrejemo olje in nanj damo narezano čebulo.  Čebulo pražimo približno 10 minut. Med tem časom čebulo večkrat premešamo in po potrebi med praženjem prilijemo malo vode. Tako bomo preprečili, da se čebula prime in preveč porjavi.

Med tem časom, ko pražimo čebulo, piščančje meso narežemo na 2-3 cm velike koščke. Prepraženi čebulo dodamo meso, dobro premešamo in posolimo.

Takoj dodamo začimbno mešanico, mleto rdečo papriko in jušno osnovo (če nimamo čiste kokošje juhe). Premešamo ter prilijemo 1 dl vode.

Pustimo, da zavre in po približno 3 minute kuhanja dodamo tri velike žlice moke.

Odstranimo z ognja in dobro premešamo, da se vmešajo in razbijejo vse morebitne grudice od moke. Ko, smo sestavine lepo združili jih ponovno postavimo na štedilnik in vlijemo še preostalo (1,2l ) vodo oziroma čisto kokošjo juho, če imamo to. Premešamo ter počakamo, da zavre.

Ko piščančji golaž zavre, kuhamo še približno 15 do 20 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo.

Odstranimo z ognja in počakamo, da se nekoliko ohladi.

Piščančji golaž je pripravljen , da ga postrežemo in uživamo v odličnem okusu.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor