Piščančje tortilje
Print Friendly, PDF & Email

Piščančje tortilje so okusen in hitro pripravljen obrok. Če jih pripravimo z zelenjavno omako, bodo zagotovo všeč tudi otrokom, saj je zelenjava fino zmleta. Tortilje so odličen prigrizek na zabavah, saj jih lahko jemo z rokami, pa tudi za gostitelja so priročne, saj jih lahko pripravi že vnaprej in nato le še speče v pečici.

Piščančje tortilje – pripomočki:

Za pripravo piščančji tortilj ne potrebujemo posebnih pripomočkov.

Piščančje tortilje – sestavine:

za 6 tortilj

  • 250 g piščančjega mesa
  • 1 žlica olja
  • poper
  • 150 ml zelenjavne omake
  • 200 ml vode
  • približno 60 g sira
  • 6 tortilj (25 cm)

Piščančje tortilje – postopek:

Piščančje meso narežemo na majhne koščke oziroma trakce in jih popopramo.

V ponvi segrejemo olje, nato pa na njem popečemo meso.

Lepo zapečenemu mesu prilijemo zelenjavno omako in nekaj vode. Lahko uporabimo kupljeno zelenjavno omako ali pa jo pripravimo sami.

Premešamo in pokrito kuhamo še nekaj minut. Po okusu še začinimo. Dodamo približno 20 g sira in premešamo, da se raztopi.

V ponvi na hitro segrejemo vsako tortiljo. Na vsaki strani le nekaj sekund.

Nato na tortiljo naložimo približno 1 žlico omake in malo naribanega sira.

Levo in desno stran tortilje upognemo navznoter, nato pa zvijemo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.

Tako pripravljene tortilje posujemo še z malo sira in pečemo 10 minut, pri 200 °C v navadni pečici.

Poskusite pripraviti tudi tortilje s smetanovim nadevom s tunino.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor