Piščančja bedra v zelenjavi
Print Friendly, PDF & Email

Nad piščančjimi bedri v zelenjavi, ki jo pomešate s pisanimi testeninami in ob obroku postrežete še sezonsko svežo solato bo navdušena vsa družina. Kosilo ki je pripravljeno hitro in brez veliko posode bo teknilo in prihranilo čas saj je priprava enostavna, kuhinja pa ostane skoraj čista.

Piščančja bedra v zelenjavi – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • vok posoda s pokrovom

Piščančja bedra v zelenjavi – sestavine:

  • 2 piščančja bedra
  • 0,5 dl vode
  • 1 čebula
  • 3 do 4 korenčki
  • 1 suho steblo rožmarina
  • 50 g zamrznjenega graha
  • pol manjše glavice svežega zelja
  • sol po okusu
  • 1 čajna žlička suhe mešanice domačih začimb
  • 4 vejice svežega peteršilja
  • 2 zrna česna
  • 2 jušni žlici oljčnega olja

Količina sestavin je primerna za dve osebi, čas priprave 45 minut.

Piščančja bedra v zelenjavi – postopek priprave

V vok posodo nalijte deciliter vode, dodajte nekaj korenčkov, na grobo narezano čebulo, suho steblo rožmarina in preko položite dve piščančji bedri. Po vrhu posipajte strto mešanico domačih zelišč, posolite in pokrito 20 minut počasi dušite na tihem ognju. Obrnite bedri, dodajte zamrznjen grah, na grobo narezano sveže zelje, po potrebi dolijte malo vode in podušite še naslednjih 10 minut.

Medtem očistite solato in »al dente« skuhajte široke testenine (lahko pomešate bele in zelene testenine).

Iz posode odstranite bedri, dodajte sveže sesekljan česen in peteršilj, oljčno olje in na hitro dobro premešajte na nekoliko močnejšem ognju.Dodajte kuhane testenine, premešajte, preko položite pečeni bedri in pustite na ognju še 5 minut.

Na ogret krožnik položite zelenjavne testenine, zraven položite piščančje bedro in po vrhu pokapljajte še kakšno kapljico oljčnega olja. K jedi ponudite sezonsko »svežo« solato. 

O sestavinah in prehranski vrednosti
Tako sestavljen obrok vsebuje vsa makro hranila ter obilico mineralov in vitaminov. Ker kuhana hrana in beljakovine po presnovi v telesu puščajo kisle presnovke lahko takšen obrok popravite z dodatkom svežega česna, peteršilja in oljčnega olja na koncu priprave jedi, ter dodate svežo sezonsko solato. Tako sestavljen obrok je primeren tudi za diabetike, ohranjanje zdrave telesne teže in energije.
Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor