Pečen krompir v obliki srčkov
Print Friendly, PDF & Email

Pečen krompir v obliki srčkov je majhna sprememba vsakdanje jedi, ki bo tistemu, ki mu ga bomo postregli, sporočala, da smo se zanj posebej potrudili. To je lahko družinski član ali prijatelj, ki praznuje rojstni dan ali pomemben dosežek, partner ali partnerka, ki bi mu oz. ji radi sporočili, da ga oz. jo imamo radi, morda za obletnico, valentinovo, dan žena, gregorjevo ali kar tako, na čisto običajen dan. Takega krompirja se bodo razveselili tudi otroci, za katere lahko izberemo tudi kakšno drugo obliko.

Pripomočki za pečen krompir v obliki srčkov:

  • nož
  • lupilec (če ga nimamo, uporabimo nož)
  • deska
  • modelček za piškote v obliki srčka (ali drugi poljubni obliki)
  • kuhinjsko kladivo
  • pekač

Sestavine za pečen krompir v obliki srčkov

Za 2 osebi:

  • 4 večji krompirji
  • par žlic olja
  • pol žličke soli

Postopek za pečen krompir v obliki srčkov:

Za pečen krompir v obliki srčkov najprej olupimo krompir. Nato ga operemo pod tekočo vodo in ga po dolgem narežemo na približno centimeter debele rezine.

Rezine krompirja položimo na desko in začnemo izrezovati srčke. Pomagamo si z modelčkom za piškote. Položimo ga na krompir in ga potisnemo vanj. Pri tem po njem pazljivo udarimo s kuhinjskim kladivom, saj nam bo ta pripomoček precej olajšal delo. Ko izrezujemo srčke, pazimo, da modelček vedno položimo čim bližje že izrezanim srčkom, da čim bolje izkoristimo površino, ki jo imamo na razpolago. Tako bomo dobili več srčkov in manj odpadka.

Nasvet:

Ostanke krompirja lahko porabimo npr. v oranžni juhi iz korenja, leče in žafrana ali kremni zelenjavni juhi s kislo smetano. 😉

Izrezane srčke položimo v pekač. Dolijemo olje in jih posolimo ter previdno premešamo. Pečemo jih približno 35 minut na 165 °C. Vmes jih nežno obrnemo, da se zapečejo na obeh straneh.

Pečen krompir v obliki srčkov postrežemo še vroč kot prilogo k poljubnemu kosilu, npr. k zrezkom v kremni omaki s šampinjoni ali h govejim polpetom s parmezanom.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor