Paniran ribji file
Paniran ribji file je najboljši, če ga pripravimo sami doma. Res je, da v vsaki trgovini najdemo množico že paniranih in zamrznjenih ribjih filejev, ki jih samo še na hitro spečemo, a le doma pripravljeni so res tisti pravi – odlični, hitro pripravljeni in tako zelo hrustljavi. Paniran ribji file postrežemo s poljubno prilogo.
Paniran ribji file – pripomočki:
- 3 plitki krožniki
- 1 globok krožnik ali večja skleda
- papirnate brisače
- jedilna žlica
- ponev
- špatula / vilica
Paniran ribji file – sestavine:
(za 2 osebi)
- 2 fileja bele ribe
- 2 jedilni žlici moke
- 2 jajci
- 6 žlic dobtin
- olje za cvrtje
- sol
Paniran ribji file – priprava:
Ribja fileja speremo s hladno vodo in osušimo s papirnatimi brisačami. Pred paniranjem jih solimo po okusu.
V globokem krožniku ali večji skledi z vilico razžvrkljamo 2 jajci. Moko in drobtine damo na plitka krožnika (moko na en krožnik, drobtine na drugega).
Ribji file najprej povaljamo v moki, nato ga damo v jajce in na koncu še v drobtine. Pazimo, da je file v celoti prekrit z moko, jajcem in drobtinami. Enako ponovimo z drugim filejem.
V ponvi segrejemo olje. V dobro segreto olje damo peči pripravljena panirana ribja fileja in ju pečemo do zlato-rjave barve. Nato ju previdno obrnemo in zapečemo še na drugi strani.
Pečena panirana ribja fileja vzamemo iz ponve in odložimo na papirnate kuhinjske brisače, ki bodo vpile odvečno olje.
Paniran ribj file postrežemo takoj s prilogo po izbiri. Jaz sem izbrala pire krompir in malo kuhanega graha.
Uživajte v okusih!