File trske, pečen v ponvi, s kislo smetano in drobnjakom
Print Friendly, PDF & Email

File trske, pečen v ponvi, s kislo smetano in drobnjakom je kot nalašč za hitro kosilo ali večerjo med tednom. Skupaj s prilogo vred mi priprava vzame približno pol ure časa. Meso trske mi je všeč, ker je milega okusa in ostane lepo čvrsto, tudi ko je pečeno. Poleg se lepo poda krompir v vseh možnih oblikah. Ker sem file trske pripravila za večerjo in se tudi sicer izogibam škrobnatim živilom, sem izbrala malo lažjo prilogo – brokoli in grah.

file-trske-pecen-v-ponvi-s-kislo-smetano-in-drobnjakomFile trske, pečen v ponvi, s kislo smetano in drobnjakom – pripomočki:

  • krožnik
  • ponev s pokrovko
  • jedilna žlica
  • papirnate kuhinjske brisače
  • manjša skodelica
  • nož
  • deska za rezanje

File trske, pečen v ponvi, s kislo smetano in drobnjakom – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 2 kosa fileja trske (vsak približno 150 g)
  • ščep soli
  • ščep mletega belega popra
  • ščep česna v prahu ali granulah
  • 1 jedilna žlica olja
  • nekaj stebelc svežega drobnjaka
  • 2-3 jedilne žlice kisle smetane

File trske, pečen v ponvi, s kislo smetano in drobnjakom – priprava:

Oba kosa fileja speremo z vodo in osušimo s papirnatimi brisačami. Fileja posolimo na obeh straneh in pustimo stati 10 minut. Nato oba fileja začinimo še z mletim belim poprom in česnom v prahu. V ponvi segrejemo 1 jedilno žlico olja in na segreto olje damo fileja trske ter pečemo na vsaki strani 3-4 minute. Pečemo pokritega s pokrovko.

file-trske-pecen-v-ponvi-s-kislo-smetano-in-drobnjakomDrobnjak speremo pod vodo, osušimo in drobno nasekljamo. Kislo smetano damo v skodelico, dodamo nasekljan drobnjak in zmešamo.

file-trske-pecen-v-ponvi-s-kislo-smetano-in-drobnjakomPostrežemo s prilogo po želji. Poleg fileja trske se npr. zelo lepo poda pire krompir.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor