Ohrovt kot priloga
Print Friendly, PDF & Email

Pogosto ne vemo, kaj bi še lahko pripravili iz ohrovta. Tu je povsem preprost recept za pripravo dušenega ohrovta, ki ga ponudimo kot prilogo. Povsem enostavno in zelo okusno.

ohrovt-kot-priloga (1)

Ohrovt kot priloga – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • vok
  • posoda za kuhanje s pokrovom
  • kuhalnica
  • merilnik tekočin
  • štedilnik

Ohrovt kot priloga – sestavine:

(za 3-4 osebe)

  • 1 glava ohrovta (cca 400-500 g)
  • 1 večja čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 jušna žlica posušenega ali svežega peteršilja
  • sol, poper po okusu
  • 25-30 g zeliščnega masla (lahko tudi navadno)
  • 150 ml vode

Ohrovt kot priloga – postopek priprave:

Na štedilnik postavimo posodo z vodo, ki jo rahlo solimo in počakamo, da zavre. Medtem, ko čakamo, da bo voda zavrela, pripravimo ohrovt. Ohrovt prerežemo na pol, odstranimo steblo (trd del) in ohrovt narežemo na približno pol centimetra široke rezance.

ohrovt-kot-priloga (2)

Ko voda zavre, vanjo stresemo narezan ohrovt. Kuhamo v pokriti posodi (rahlo vrenje) 4 minute. Medtem, ko se ohrovt kuha, na drobno nasekljamo čebulo in česen. Po 4 minutah ohrovt odcedimo.

ohrovt-kot-priloga (3)V voku stopimo zeliščno maslo (lahko tudi navadno) in na njem prepražimo sesekljano čebulo in česen.

ohrovt-kot-priloga (4)

Pražimo toliko časa, da čebula postekleni, nato pa dodamo ohrovt in peteršilj, sol in poper po okusu ter premešamo.

ohrovt-kot-priloga (5)

Zalijemo z 150 ml vode in v pokriti posodi na zmernem ognju dušimo 7-10 minut (odvisno kako zmehčan ohrovt želite; sama imam rada da še malo ”zahrusta”, zato ga dušim manj časa).

Jed je pripravljena, da jo postrežemo.

ohrovt-kot-priloga (6)

Je odlična priloga k mesu, ribam in še čem.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 24 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor