Odlična govedina v teranovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Odlična govedina v teranovi omaki. To morate poskusiti.

Odlična govedina v teranovi omaki

Odlična govedina v teranovi omaki – potrebščine:

  • velika ponev s pokrovom
  • rezalna deska
  • oster nož
  • peki papir
  • menzura
  • kuhalnica
  • vilice
  • kladivo za meso

Odlična govedina v teranovi omaki – sestavine:

Za 2 osebi potrebujemo:

  • 250 g govedine za zrezke (recimo tafelšpic)
  • 2,5 dl terana
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 3 lističi topljenega sira (recimo toast sir)
  • 1 žlica domače jušne osnove
  • sol, poper
  • 2 žlici oljčnega olja

Odlična govedina v teranovi omaki – priprava:

Kos mesa, primeren za tenstanje v omaki, recimo tafelšpic, narežemo na zrezke.

Odlična govedina v teranovi omaki

Zrezke natremo s soljo in poprao ter pokrijemo s peki papirjem in jih z obeh strani dobro potolčemo.

Odlična govedina v teranovi omaki

Ponev dobro segrejemo, vanjo vlijemo olje in nato na njem iz obeh strani dobro popečemo zrezke.

Odlična govedina v teranovi omaki

Na popečene zrezke prelijemo teran in počakamo, da zavre. Ponev nato pokrijemo in na šibkem ognju kuhamo približno pol ure, oz dokler se meso ne zmehča.

Odlična govedina v teranovi omaki

Kuhano meso odstranimo iz ponve in ga na toplem prihranimo. Teran nato na močnem ognju pokuhamo, da se količina razpolovi, nato primešamo sladko smetano in domačo jušno osnovo.

Odlična govedina v teranovi omaki

Odlična govedina v teranovi omaki

Omako dobro premešamo in ponovno zavremo. Omaki dodamo lističe topljenega sira in dobro premešamo. Omako poskusimo in po potrebi dodatno začinimo s soljo in/ali poprom.

Odlična govedina v teranovi omaki

V omako nato položimo meso in kuhamo le še kakšno minuto, oziroma toliko, da se meso ponovno segreje. Tako pripravljeno govedino v teranovi omaki postrežemo s poljubno zelenjavno prilogo in domačimi testeninami.

Nasvet
Če rezanja zrezkov nismo vešči, ali če nimamo dovolj ostrih nožev, ta del raje prepustimo mesarju. Pri tolčenju mesa uporabljamo peki papir, da se izognemo čiščenju krvi in koščkov mesa, ki bi sicer leteli po celi kuhinji.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor