Domače testenine
Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi si pripravil testenine sam, po svojem okusu. Tudi jaz. In zato je pred vami recept za domače testenine, ki se bo posrečil ne glede na to katero vrsto moke boste uporabili. Če želite bolj tradicionalno verzijo, ali če je to pač edina moka ki jo imate doma, uporabite navadno belo moko, če sodite v skupino tistih, ki dajete veliko na zdravo prehrano, potem si boste želeli uporabiti polnozrnato moko, če imate celiakijo uporabite koruzno … Skratka: domače testenine bodo po tem receptu narejene hitro in enostavno.
Domače testenine – potrebščine:
- posoda
- vilice
- kuhinjska tehtnica
- posoda za kuhanje
- valjar ali mašina za valjanje testenin
Domače testenine – sestavine:
Za kuhanje:
- voda
- sol
Domače testenine – priprava:
V posodo stresemo moko in na sredini naredimo jamico.V jamico ubijemo jajca ter dodamo sol.
Z vilico mešamo dokler ne dobimo grudaste zmesi.
Po potrebi dodamo malo vode. Zmes nato zgnetemo v gladko, čvrsto testo.
Testo zavijemo v prozorno folijo in ga pustimo počivati nekaj časa. Odležano testo nato dobro pregnetemo in z valjarjem ali mašino za valjanje testenin tanko razvaljamo.
Razvaljano testo razrežemo na poljubne oblike (široke ali ozke rezance, krpice, fuže, … ). Jaz sem jih razrezala v ozke rezance.
Tako pripravljene testenine pustimo nekaj časa sušiti, nato pa jih skuhamo v veliki količini slanega kropa. Ker so testenine sveže, bo kuhanje trajalo se kakšno minuto.
Ko so testenine kuhane, jih odcedimo v cedilo in splahnemo s hladno vodo. Postrežemo jih s poljubno jedjo ali omako.
Na spodnji sliki sem domače rezance postregla z govejim orehom v pivu.
Dober tek!