Mineštra
Print Friendly, PDF & Email

Mineštra je gosta enolončnica, v katero lahko damo skoraj vse, kar najdemo v hladilniku ali shrambi. Tako je idealna za take dni, ko si zaželimo toplo, okusno in hranljivo kosilo, ki ga lahko jeste še drugi dan. Vi lahko vanjo daste kar imate na zalogi, mi pa smo našo mineštro skuhali tako.

Mineštra – sestavine

Za 4 osebe:

  • 2 klobasi za kuhanje
  • 3 srednje veliki krompirji (cca. 300 g)
  • 2 srednje velika korenčka (cca. 100 g)
  • 1 pločevinka rjavega fižola (400 g)
  • 3 pesti testenin po želji (polžki, nalomljeni špageti, široki rezanci …)
  • 1 dl paradižnikove omake
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 3 žlice olja, sol, poper, majaron, rdeča paprika, lovorov list,česen v prahu, nekaj vejic svežega peteršilja
  • voda ali jušna osnova

Mineštra – priprava

V posodi segrejemo olje. Medtem narežemo klobasi na kolobarje in jih damo na olje in jih nekaj minut pražimo.

Medtem na kocke narežemo krompir in korenček na kolobarje in jih dodamo h klobasi. Pražimo še nekaj minut.

Zalijemo s toliko vode ali jušne osnove, da je vse skupaj pokrito. Dodamo začimbe; sol, poper, rdečo papriko, lovorov list, majaron, česen v prahu paradižnikovo omako in mezgo. Kuhamo cca. 10 minut na nizkem ognju, toliko da malo vre.

Nato dodamo še pločevinko rjavega fižola in testenine. Kuhamo toliko časa, da so testenine mehke. Čisto na koncu dodamo še vejice svežega peteršilja. Če se nam zdi, da je mineštra pregosta, jo lahko malo še zalijemo z vodo. Vendar ne preveč, saj mora mineštra biti gosta.

Mineštro lahko jemo samostojno, zraven lahko tudi ponudimo kakšen kos kruha. Pri nas doma pa ponavadi zraven ponudimo še kakšno sladko jed, recimo sladke gratinirane palačinke s skuto.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor