Mesni kaneloni
Print Friendly, PDF & Email

Mesni kaneloni so odlično kosilo za vse ljubitelje mesnih jedi in palačink. So odlično kosilo, tudi, če imate napovedane goste, saj se je mesnim kanelonom zelo težko upreti :).

Pripomočki za pripravo mesnih kanelonov:

  • globlja ponev ali vok za praženje mesa
  • globlja ponev ali posoda za cvrtje palačink
  • kuhalnica
  • vilica ali lopatka za obračanje palačink
  • deska in nož za rezanje
  • 3 manjše posode ali globoki krožniki
  • posoda za odlaganje ocvrtih palačink
  • papirnata kuhinjska brisačka
  • servirni krožnike
  • električni mešalnik
  • štedilnik

Sestavine za pripravo mesnih kanelonov:

Za 12 kanelonov

Za nadev:

  • 700 g mešanega mletega mesa
  • 2 veliki čebuli
  • olje
  • 2 celi jajci
  • 200 g moke (gladke tip 500)
  • 200 g krušnih drobtin
  • sol in poper
  • 12 pečenih palačink

Za palačinke:

  • 6 zvrhanih žlic bele gladke moke tip 500
  • 3, 5 dl hladne vode
  • ščepec soli
  • 2 celi jajci

Priprava mesnih kanelonov

Najprej pripravimo palčinke. V posodo za mešanje sestavin damo dve celi jajci in ju penasto vmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo vodo in ščepec soli ter nadaljujemo z mešanjem. Med mešanjem nato postopoma dodamo še 6 zvrhanih žlic moke.

Iz pripravljene mase spečemo palačinke.

Palačinke spečemo tako, da na štedilniku segrejemo ponev, v katero smo kanili malo olja, vanjo vlijemo maso, ki jo razporedimo po ponvi. Palačinko najprej zapečemo z ene strani, nato jo obrnemo in popečemo še z druge.

Paziti moramo, da palačinke ne bodo predebele. Pečene palačinke odlagamo na plitek krožnik, eno na drugo.

Za natančnejša navodila za peko palačink si poglejte: Palačinke brez mleka. Seveda pa lahko, če želite spečete tudi klasične palačinke (z mlekom).

Po tem, ko smo spekli vse palačinke, pripravimo nadev za mesne kanelone.

Najprej olupimo in na drobno nasekljamo čebuli. V ponvi, na segretem olju, prepražimo narezano čebulo. Ko je čebula do polovice prepražena (ko postekleni in se nekoliko zmehča), dodamo mleto mešano meso, sol in poper po okusu.

Pražimo okoli 15 minut na zmernem ognju. Med praženjem večkrat premešamo. Ko je meso pripravljeno, ga odstranimo z ognja.

Vzamemo narejene palačinke in si pripravimo 3 posode ali globoke krožnike. V prvo posodo damo moko, v drugo jajca, ki jih z vilicami razžvrkljamo in v tretjo natresemo drobtine.

Na vsako palačinko posebej damo eno zvrhano žlico pripravljenega mesnega nadeva iz mletega mesa in ga enakomerno razporedimo po površini. Palačinko previdno zavijemo (najprej prepognemo zgornji del, potem stranjske dele in jo zarolamo proti odprtem delu).

Tako zavito palačinko nato povaljamo najprej v moki, nato v jajcih in na koncu še v drobtinah.

Tako pripravljene palačinke polagamo v segreto olje, ki smo ga segreli v ponvi in jih na srednje močnem ognju cvremo 2 minuti na eni in dve minuti na drugi strani.

Ko so ocvrti z obeh strani, mesne kanelone s pomočjo lopatke za obračanje (ali penovke) dvignemo iz olja in jih položimo na krožnik obložen s papirnato kuhinjsko brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo. Serviramo jih tako, da jih poševno prerežemo po sredini ali ponudimo kar cele in postrežemo ob tatarski omaki.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 3.9]

Dodaj odgovor